مهریه در طلاق توافقی + نمونه رای
برخی از زوجین که به دلایلی نمیتوانند زندگی زناشویی خود را ادامه دهند و در عین حال خواهان دعوا و جنجال نیز نیستند تصمیم به طلاق توافقی می گیرند.
در طلاق توافقی زوج و زوجه در خصوص امور مربوط به ازدواج مانند جهیزیه، مهریه، نفقه و اگر دارای فرزند مشترک هستند درباره حضانت توافق مینمایند.
در این مقاله قصد داریم در خصوص یکی از حقوق مالی زوجه که مهریه است صحبت کنیم و شرایط مطالبه مهریه را در طلاق توافق بررسی نماییم.
طلاق توافقی
• در تعریف طلاق توافقی می توان گفت زمانی که زوجین در عقد دائم هر دو تمایل به جدایی داشته باشند، در اینصورت طلاق توافقی صورت می گیرد که علاوه بر توافق آن ها در خصوص طلاق، می بایست در رابطه با تکالیف و حقوق مالی و غیرمالی زن و شوهر از جمله مهریه، نفقه، جهیزیه و حضانت فرزندان توافقاتی انجام پذیرد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
مطالبه مهریه
مطابق نظام حقوقی ایران به محض وقوع علقه زوجیت میان زن و مرد، زن مالک مهریه می شود و از همان لحظه مستحق دریافت مهریه خواهد بود .
• مطالبه مهریه باید در قالب اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا و از طریق اجرای ثبت صورت گیرد و در صورت عدم کشف مال، زوجه مجاز به مراجعه به دادگاه های خانواده پس از مختومه نمودن پرونده در اداره اجرای ثبت خواهد بود.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
مطالبه مهریه در طلاق توافقی
• توافق و تصمیمات دو جانبه زوجین در خصوص مهریه در طلاق توافقی حائز اهمیت است که این توافقات با توجه به شرایط و تصمیمات زوجین میان هر زن و شوهری متفاوت است.
• در طلاق توافقی زوجین میتوانند هر نوع توافقی در خصوص مهریه را باهم داشته باشند. برای مثال میتوانند باهم توافق نمایند که تمام مهریه پرداخت شود یا تمام مهریه بخشیده شود یا بخشی از مهریه بخشیده شده و مابقی مهریه پرداخت شود یا وجه نقد یا خانه به جای مهریه به زوجه داده شود یا اینکه مهریه بعد از طلاق توافقی پرداخت شود.
• لازم به ذکر است از آنجایی که مطالبه مهریه در طلاق توافقی به صورت توافقی است بنابراین چه زوجه باکره باشد چه نباشد، میزان دریافت مهریه مشروط به توافقی است که طرفین باهم میکنند و بنابراین در صورت توافق در خصوص میزان مهریه تفاوتی نمی کند که زوجه غیرمدخوله و مدخوله باشد چون با توافق میزان آن تراضی شده است.
رای صادره در خصوص مهریه در طلاق توافقی
وکیل طلاق توافق دادحامی در این خصوص اظهار میدارد:
• زمانی که زوجین ضمن طلاق توافقی بر میزانی از مهریه توافق مینماید، برای مثال در این پرونده طلاق توافقی بر پرداخت ماهیانه نیم سکه بابت مهریه توافق شده است بنابراین به طور ضمنی اقرار زوج به استطاعت و تمکن خود بر پرداخت آن محسوب می شود؛ به همین خاطردر صورت تردید در اعسار و عدم ایسار وی، سابقه اعسار او استصحاب می شود.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
پرسش و پاسخ:
بله طلاق توافقی موجب نمیگردد تا حق مطالبه مهریه از زوجه ساقط گردد.
از دو روش میتوان مهریه را مطالبه نمود: 1. از طریق اداره ثبت 2.از طریق دادگاه ، در نظر داشته باشید زمانی می توان مهریه را از دادگاه مطالبه نمود که امکان دسترسی به مال از طریق اجرای ثبت میسر نشده باشد.
منبع:
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۳-۱۱-۱۴۰۲