استعفا مدیر عامل شرکت سهامی خاص
مدیرعامل یک شرکت سهامی به عنوان یک سمت تاثیرگذار در شرکت، قطعا هنگامی که به هر دلیل همکاری او با شرکت به عنوان مدیرعامل قطع می شود، باید به طور قانونی ثبت شود.
در ادامه به استعفای مدیرعامل و همچنین موارد پایان سمت مدیرعامل یک شرکت سهامی خاص، چگونگی و نحوه استعفای مدیرعامل و پذیرش استعفای وی توسط هیئت مدیره و مراحل ثبت آن، پرداخته می شود.
موارد اتمام همکاری مدیرعامل شرکت سهامی خاص
مسئولیت و سمت مدیر عامل در یک شرکت به یکی از دلایل زیر پایان می یابد:
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل شرکت تهران با تجربه و تخصص از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
- | فوت:
فوت یکی از موجبات و دلایل قانونی و عمومی اتمام همکاری یک مدیر عامل در یک شرکت می باشد که امری قهری (خارج از اراده) است.
- | اتمام مدت زمان مسئولیت مدیرعامل:
چنانچه به موجب قرارداد مدت تصدی و مسئولیت یک مدیرعامل سر رسیده باشد و هیئت مدیره تصمیم به همکاری مجدد با آن مدیرعامل را نداشته باشد، سمت مدیریت عامل از آن شخص سلب میشود.
- | عزل و برکناری:
عزل و برکناری مدیرعامل شرکت می تواند به صورت قانونی و با حکم دادگاه بوده و یا با تصمیم هیئت مدیره باشد. در برکناری مدیرعامل با حکم دادگاه در واقع چنانچه شخصی برخلاف شرایط تعیین شده در قانون تجارت به سمت مدیرعاملی برسد اشخاص ذینفع می توانند حکم عزل او را از دادگاه مربوطه بخواهند.
اما هنگامی که عزل و برکناری مدیرعامل با تصمیم هیئت مدیره باشد نیاز به دلیل خاصی نیست، یعنی هیئت مدیره شرکت می تواند به هر دلیلی مدیرعامل را عزل و شخص دیگری را جایگزین کند.
- | استعفاء:
استعفا نیز یکی از موجبات اتمام مسئولیت مدیرعامل یک شرکت سهامی می باشد که در ادامه بیشتر به آن پرداخته خواهد شد.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
استعفای مدیرعامل شرکت سهامی خاص
استعفا در لغت به معنای کناره گیری یا معاف نمودن و خلع کردن خود از ادامه اشتغال به یک شغل خاص و در یک محل کار خاص می باشد.
√ مطابق لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، هیئت مدیره باید اقلا یک نفر شخص حقیقی را به مدیریت عامل شرکت برگزیند و حدود اختیارات و مدت تصدی و حق الزحمه او را تعیین کند، در صورتی که مدیرعامل عضوهیئت مدیره باشد نباید دوره مدیریت عامل او از مدت عضویت در هیئت مدیره بیشتر باشد. مدیر عامل شرکت نمی تواند در عین حال رئیس هیئت مدیره همان شرکت باشد مگر با تصویب سه چهارم آراء حاضر در مجمع عمومی.
طبق تعریف قانون تجارت از سمت مدیریت عامل شرکت سهامی و همچنین طبق قانون اساسی و قانون کار، هر شخصی حق انتخاب شغل دارد و اجبار افراد به کار معین ممنوع میباشد و همچنین یکی از راه های اتمام قرارداد کار استعفا می باشد.
√ بنابراین مدیرعامل هرگاه بخواهد میتواند از سمت خود استعفا دهد و نیازی به موافقت هیئت مدیره نیست اما لازم است که هیئت مدیره این موضوع را ثبت کند و در رابطه با تعیین مدیرعامل جدید تصمیم گیری کند.
البته باید توجه داشت که مدیرعامل هنگام ارائه استعفای خود می بایست شرایط شرکت و مواعد قانونی و تجاری را نیز در نظر بگیرد تا با استعفای خود در زمان نامناسب باعث ضرر رساندن به شرکت نشود.
مراحل ثبت استعفای مدیرعامل شرکت سهامی خاص
قطعاً تغییر و جایگزین نمودن افراد برای سمت های مختلف در یک شرکت سهامی نیازمند طی کردن روند کاری خاص خود و همچنین ثبت مراحل قانونی است. نحوه پذیرش استعفای مدیر عامل شرکت و ثبت درخواست او نیز به شرح زیر می باشد:
| تنظیم و ارائه استعفای خود در قالب استعفا نامه به هیئت مدیره
| ثبت استعفانامه در دفتر اندیکاتور شرکت سهامی
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل شرکت تهران با تجربه و تخصص از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
| تشکیل جلسه توسط هیئت مدیره برای بررسی دلایل مدیرعامل برای استعفا. رئیس یا نایب رئیس هیات مدیره شرکت لازم است نسبت به تشکیل جلسه هیات مدیره و تعیین مدیرعامل اقدام نمایند.
| قبول استعفای مدیر عامل توسط هیئت مدیره و معرفی نمودن مدیرعامل جدید به منظور انتقال مدارک و اسناد و اموال شرکت
| تنظیم صورتجلسه تحویل و انتقال مدارک و اسناد و حساب ها به مدیرعامل جدید
| تسویه حساب با مدیرعامل مستعفی توسط هیئت مدیره
لازم به ذکر است چنانچه مدیرعامل شرکت سهامی عضو هیات مدیره شرکت نیز باشد باید استعفایش را به رئیس هیات مدیره شرکت، تسلیم نماید. استعفای او از سمت مدیرعاملی به معنای استعفا از عضویت در هیات مدیره شرکت نیست و قبول استعفا و رفع مسئولیت مدیرعاملی از عهده وی به معنی ساقط شدن مسئولیت او در هیات مدیره نمیباشد.
∴ پرسش و پاسخ
استعفای مدیرعامل به چه معناست؟
به این معنا بوده که مدیرعامل با خواست و اراده خود بخواهد از سمت خود کناره گیری نماید
آیا طرق خاصی برای استعفای مدیرعامل در شرکت سهامی خاص وجود دارد؟
بنابر آنچه که در این مقاله توضیح داده ایم می بایست مواردی در این خصوص رعایت شود.
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۷-۱۰-۱۴۰۲