امضا نکردن قولنامه و مبایعه نامه
اسناد در اثبات حق دارای اهمیت بسیاری می باشند. مبایعه نامه و قولنامه تنها به دلیل اعتبار و نفوذی که میان طرفین دارد، نزد دادگاه معتبر است.
√ در ادامه به تکلیف قولنامه و مبایعه نامه بدون امضا و همچنین به تفاوت سند رسمی و عادی، تعریف قولنامه و پرداخته خواهد شد.
تفاوت سند رسمی و عادی
یکی از مدارک و دلایل اثبات ادعا در محاکم قضایی اسناد می باشند که به دو دسته سند عادی و سند رسمی تقسیم می شوند.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکیل ملکی متخصص و با تجربه تهران از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
| سند رسمی
√ مطابق قانون سند رسمی به اسنادی اطلاق می شود که در اداره ثبت اسناد و املاک یا دفاتر اسناد رسمی یا در نزد سایر مأمورین رسمی در حدود صلاحیت آنها و بر طبق مقررات قانونی تنظیم شده باشند و غیر از اسنادی که به آنها اشاره شد سایر اسناد عادی هستند.
| سند عادی
√ اسنادی همچون وصیت نامه های دست نویس، سیاهه جهیزیه، قولنامه ها، مبایعه نامه ها و اجاره نامه هایی که در دفاتر املاک به صورت عادی و غیر رسمی تنظیم میشوند و همچنین چک نیز سند عادی می باشد.
√ مبایعه نامه و قولنامه حتی اگر با کد رهگیری باشند از جمله اسناد عادی محسوب می شوند.
قولنامه
√ قولنامه یک نوع سند عادی است به این صورت که به طور دستی و یا چاپی میان طرفین تنظیم می شود.
√ در واقع قولنامه سند ابتدایی که در آن طرفین معامله برای انعقاد و درج جزئیات قرارداد اصلی به یکدیگر وعده می دهند.
به طور مثال دو طرف برای خرید و فروش یک ملک توافق می کنند اما خریدار تمام ثمن معامله و پول خرید ملک را به صورت یک جا ندارد و یا فروشنده آماده تحویل دادن ملک نیست
√ در این شرایط طرفین میان خود یک سند عادی تحت عنوان قولنامه تنظیم می کنند و وعده می دهند که در آینده اقدام به انتقال مال نموده و به صورت رسمی برای ثبت در دفتر ثبت اسناد حاضر شده و انتقال مالکیت را در یک سند رسمی معتبر ثبت کنند.
امضا نکردن قولنامه و مبایعه نامه توسط فروشنده یا خریدار
√ قولنامه در محاکم قضایی اعتبار یک سند رسمی را ندارد و تمام اعتبار قولنامه به عنوان یک سند عادی، به اعتیارامضای طرفین ذیل قولنامه است.
√ به این معنی که قولنامه از این جهت که میان طرفین معتبر است برای دادگاه نیز اعتبار دارد و نافذ است و طرفین قولنامه رضایت ، تعهد و انشای عقد خود را با امضا کردن قولنامه نشان می دهند.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکیل ملکی متخصص و با تجربه تهران از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
√ اگر افرادی به عنوان شاهد نیز ذیل قولنامه را امضا کنند این سند از اعتبار بیشتری برخوردار خواهد شد بنابراین امضای طرفین از اصول مبایعه نامه و قولنامه بوده و حتی نبود اثر انگشت نیز تاثیری در اعتبار این قبیل اسناد ندارد.
√ در نتیجه امضای طرفین قولنامه در اعتبار این سند دارای اهمیت بوده و زمانی که دلیل اثبات حق در دادگاه تنها قولنامه و مبایعه نامه بوده امضای دو طرف در قولنامه لازم است. در غیر این صورت قولنامه و مبایعه نامه بدون امضای دو طرف غیرقابل استناد است و به آن ترتیب اثری داده نخواهد شد.
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۷-۱۰-۱۴۰۲