تجاوز به عنف + مجازات آن
زنا از جمله روابط نامشروع میان زن و مردی است که رابطه زوجیت ندارند. به این معنا که میان زن و مرد نامحرمی رابطه جنسی برقرار شود و دخول اتفاق بیفتد.
زنا و تجاوز به عنف نیز از انواع جرم زناست با این تفاوت که در زنای به عنف برخلاف زنای محصنه و غیر محصنه یکی از طرفین (زن) با اکراه و اجبار مورد زنا یا به اصطلاح تجاوز قرار می گیرد. در ادامه به بررسی قانونی این جرم و مجازات آن و چگونگی اثبات آن می پردازیم.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
جرم زنای به عنف و زور
مطابق قانون مجازات اسلامی زنا اینگونه تعریف شده است: 《 زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقه زوجیت بین آنها نبوده و از موارد وطی به شبهه نیز نباشد.》
وطی به شبهه به این معناست که هریک از طرفین به گمان شرعی بودن، مرتکب رابطه جنسی شوند، درحالیکه به واقع چنین رابطه ای نامشروع باشد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل کیفری متخصص و با تجربه تهران از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
اگر هرکدام از زن و مرد رابطه جنسی را به گمان مشروع بودن برقرار کند، جرم زنا در خصوص آنها مطرح نمیباشد.
جماع نیز با دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در قُبُل (رابطه جنسی واژینال) یا دُبُر (رابطه مقعدی) زن محقق می شود.
√ عنف نیز به معنای خشونت همراه با زور و اجبار است.
در نتیجه رابطه جنسی همراه با دخول میان زن و مردی که رابطه زوجیت ندارند و همچنین رابطه توسط مرد با اجبار و خشونت به زن تحمیل شده است و بدون رضایت زن است، زنای به عنف نامیده می شود.
√ همچنین در تبصره ٢ ماده ۲۲۴ قانون مجازات اسلامی در خصوص زنای به عنف مقرر شده است که:
هرگاه کسی با زنی که راضی به زنای با او نباشد در حال بیهوشی، خواب یا مستی زنا کند، رفتار او در حکم زنای به عنف است. در زنا از طریق اغفال و فریب دادن دختر نابالغ یا از طریق ربایش، تهدید و یا ترساندن زن اگرچه موجب تسلیم شدن او شود نیز حکم زنای به عنف جاری است.
مجازات زنای به عنف چیست؟
مرتکب زنای به عنف و اکراه مطابق قانون مجازات اسلامی محکوم به اعدام حدی است. علاوه بر این چنانچه بزه دیده (فردی که مورد تجاوز قرار گرفته است) باکره بوده باشد، زانی میبایست ارشالبکاره (دیه زائل کردن پرده بکارت) و مهرالمثل نیز پرداخت کند.
√ ولی در صورتی که بزهدیده باکره نباشد، علاوه بر مجازات اصلی فقط باید مهرالمثل پرداخت کند.
چگونه می توان زنای به عنف را ثابت کرد؟
برای اثبات جرم زنای به عنف بهتر است تا حد ممکن آثار جرم از بین نرود. به طور مثال بزه دیده به حمام نرود و لباس های خود را در یک کیسه در بسته نگهداری کند.
√ چنانچه بزه دیده و متجاوز آشنایی قبلی داشتند، آدرس محل وقوع جرم و اسامی افرادی که از حضور شما در آن مکان اطلاع داشتند و پیام ها و تماس هایی که با متجاوز برقرار شده است به اثبات جرم کمک می کند.
بزه دیده میبایست با حفظ و نگهداری مدارک به نزدیک ترین کلانتری مراجعه کند. ماموران کلانتری بزه دیده را به پزشکی قانونی ارجاع می دهند تا معاینات لازم صورت گیرد. بنابراین گزارش پزشکی قانونی در اثبات زنای به عنف اهمیت بسیاری دارد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل کیفری متخصص و با تجربه تهران از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
در کنار این موارد اقرار متهم به زنای به عنف و شهادت شهود و فیلم و عکس از حین ارتکاب جرم نیز دلایل اثبات این جرم هستند.
کدام مرجع قضایی به جرم زنای به عنف رسیدگی میکند؟
پس از تنظیم شکواییه توسط بزه دیده، پرونده مستقیما به دادگاه کیفری یک ارجاع می شود و باید متذکر شد در جرم زنای به عنف، پرونده برای انجام تحقیقات به دادسرا نمی رود و مستقیما به دادگاه ذی صلاح که دادگاه کیفری یک میباشد، ارجاع می شود.
∴ پرسش و پاسخ
در چه زمانی جرم تجاوز به عنف محقق می شود؟
در صورتی این عمل تحت عنوان تجاوز به عنف قابل تعقیب و مجازات می باشد که عمل دخول از طریق واژینال ( قبل ) و مقعدی ( دبر ) صورت گرفته باشد
عنف به چه معناست؟
همانطور که توضیح داده ایم عنف به معنای خشونت همراه با زور و اجبار است
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۷-۱۰-۱۴۰۲