در دین اسلام نوشیدن شراب و نوشیدن هر مایعی که مست کننده باشد حرام است. به همین جهت قانونگذار در قانون مجازات اسلامی خوردن مشروبات الکلی و شراب خواری را جرم دانسته و برای آن مجازات تعیین کرده است.
به دنبال آن هرگونه عملی که مرتبط با مشروبات الکلی باشد اعم از حمل و نگهداری، خرید و فروش و مصرف آن جرم است و مطابق قانون مجازات دارد.
در ادامه به بحث مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی در خودرو پرداخته میشود.
جرم حمل و نگهداری مشروبات الکلی
قانون مجازات اسلامی به منظور جرم انگاری حمل و نگهداری مشروبات الکلی مقرر کرده است که:
√ هرکس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا حمل یا نگهداری کند یا در اختیار دیگری قرار دهد به موجب این قانون به مجازات حبس، شلاق و جزای نقدی محکوم خواهد شد.
همچنین به موجب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز حمل و نگهداری مشروبات الکلی قاچاق شده که در اصطلاح به عنوان شیشه های مشروب خارجی وودکا و ویسکی و… شناخته شده جرم انگاری شده است.
مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی
به موجب قانون مجازات اسلامی، مجازات جرم حمل و نگهداری مشروبات الکلی به شرح زیر می باشد:
• شش ماه تا یک سال حبس
• ۷۴ ضربه شلاق
• پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی(تجاری) کالای یاد شده
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل کیفری متخصص و با تجربه تهران از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
√ به موجب قانون قاچاق کالا و ارز نیز علاوه بر ضبط کالا (حمل و نگهداری مشروبات الکلی قاچاق شده) به جزای نقدی به شرح زیر محکوم خواهد شد:
الف- در صورتی که ارزش کالا تا ده میلیون ریال باشد، به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
ب- در صورتی که ارزش کالا از ده میلیون تا یکصد میلیون ریال باشد به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
پ- در صورتی که ارزش کالا از یکصد میلیون تا یک میلیارد ریال باشد به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و به جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
ت- در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد ریال باشد به دو سال تا پنج سال حبس و به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
تبصره: در صورتی که ارزش عرفی (تجاری) مشروبات الکلی مشمول بندهای (الف) و (ب) این ماده باشد مرتکب علاوه بر جریمه نقدی مقرر در این ماده به مجازات حبس از شش ماه تا یک سال محکوم میشود.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی در خودرو
قانون مجازات اسلامی در خصوص حمل مشروبات الکلی با خودرو مقرر کرده است:
√ هرگاه مشروبات الکلی مکشوفه به میزان بیش از بیست لیتر باشد، وسایلی که برای حمل آن مورد استفاده قرار می گیرد چنانچه با اطلاع مالک باشد به نفع دولت ضبط خواهد شد
در غیر این صورت مرتکب به پرداخت معادل قیمت وسیله نقلیه نیز محکوم خواهد شد.
√ بنابراین در این صورت مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی در ماشین برای شخصی که مالک خودرو باشد با زمانیکه خودرو برای شخص راننده خودرو نباشد متفاوت خواهد بود.
آیا جرم حمل و نگهداری مشروبات الکلی شامل تخفیف مجازات می شود؟
همانطور که اشاره شد هرگونه رفتار و فعل مرتبط با مشروبات الکلی اعم از مصرف، تولید، قاچاق، خرید و فروش، حمل و نگهداری آن جرم انگاری شده است و مطابق قانون برای آن مجازات تعیین شده است.
√ البته باید توجه داشت جرم خوردن مشروبات الکلی یا به عبارتی شرب خمر جزء جرایم حدی است، به این معنا که نوع، کیفیت و میزان مجازات های حدی در شرع اسلام تعیین شده است بنابراین دادگاه رسیدگی کننده نمیتواند نوع مجازات را تغییر دهد یا در خصوص آن تخفیف قائل شود.
√ اما با توجه به اینکه حمل و نگهداری مشروبات الکلی در خودرو جز جرایم تعزیری می باشد بنابراین نوع مجازات و میزان آن به نظر قاضی رسیدگی کننده به موضوع می باشد که بنابر نحوه ارتکاب جرم و شرایط قابل تغییر و تخفیف خواهد بود.
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۱۴-۱۲-۱۴۰۲