حضانت دختر (شرایط گرفتن حضانت فرزند دختر)
حضانت از فرزند که معمولا پس از جدایی والدین مطرح می شود در واقع همان سرپرستی و نگهداری از فرزند یا فرزندانی است که به سن بلوغ نرسیده اند.
البته بحث حضانت فرزند صرفاً به طلاق والدین محدود نمی شود بلکه در موارد دیگری همچون فوت یک یا هر دو والدین نیز حضانت فرزندانی که به بلوغ نرسیدهاند مورد توجه است.
حضانت فرزند به موجب قانون نیز این گونه تعریف شده است: نگهداری جسمی و مواظبت و سرپرستی از طفل است که هم حق و هم تکلیف ابوین است. همچنین حضانت فرزند تا سن بلوغ، یعنی ۹ سال تمام قمری برای دختر و ۱۵ سال تمام قمری برای پسر باقی است و بعد از آن فرزند از سن حضانت خارج شده و تعیین اینکه نزد پدرش زندگی کند یا نه مادرش با خود اوست.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
حضانت فرزند دختر پس از طلاق
همانطور که گفته شد حضانت فرزند فقط تا قبل از بلوغ اوست و همچنین حقی است که فقط به پدر و مادر فرزند تعلق دارد و در واقع نوعی تکلیف به عهده آنهاست. و در صورت جدایی میان پدر و مادر برای حضانت فرزند چه پسر چه دختر، مادر تا ۷ سالگی اولویت دارد و پس از آن به عهده پدر است .
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل طلاق تهران با تجربه و تخصص از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
ممکن است جدایی و افتراق میان پدر و مادر حاصل طلاق باشد یا اینکه آنها به هر دلیلی مانند دلایل شغلی یا کراهت و .. جدا از یکدیگر زندگی کنند ولی رابطه زوجیتشان باقی باشد و طلاق صورت نگرفته باشد.
هرچند حضانت فرزند تا ۷ سال تمام شمسی با مادر و پس از آن تا بلوغ با پدر است اما پدر و مادر میتوانند در خصوص حضانت فرزند توافق کنند، به عبارت دیگر پدر یا مادری که حضانت با اوست میتواند حضانت فرزند را به طرف مقابل واگذار کند.
همچنین ممکن است عواملی سبب شود که حضانت از پدر و مادری که قانونا حضانت با اوست گرفته شود و به طرف دیگر سپرده شود. مواردی همچون جنون پدر و مادر، ازدواج مادر، در معرض خطر بودن سلامت جسمانی یا تربیت اخلاقی طفل به واسطه حضور نزد پدر یا مادر و .. سبب می شود که حق حضانت از پدر یا مادری که حضانت با اوست سلب شود و به طرف دیگر واگذار شود.
حضانت فرزند دختر قبل از ۷ سالگی
همانطور که گفته شد در صورت جدایی والدین حضانت فرزند دختر تا ۷ سالگی به عهده مادر است. و مادر وظیفه نگهداری و سرپرستی اموری که کودک از انجام آنها ناتوان است را به عهده دارد. و مادر حق ندارد از این موضوع سر باز زند.
هر چند که حضانت فرزند دختر تا هفت سالگی با مادر است اما اگر موارد زیر حاصل شود باعث سلب حضانت دختر از مادر می شود، در این شرایط در صورت حیات پدر حضانت به پدر سپرده میشود:
ابتلای مادر به جنون
ازدواج مادر، البته باید توجه داشت که درست است اگر مادر با مرد دیگری ازدواج کند حضانت از او سلب می شود اما اگر پدر طفل قبلا فوت کرده باشد، در صورت ازدواج مادر حضانت از او سلب نمی شود.
در معرض خطر قرار گرفتن سلامت جسمانی یا تربیت اخلاقی کودک به دلیل حضور نزد مادر
حضانت فرزند دختر بعد از ۷ سالگی
معمولا سوالی که مطرح می شود این است که حضانت دختر ۱۳ ساله با کیست ؟ حضانت دختر 12 ساله با چه شخصی است؟
مطابق قانون، مسئولیت حضانت فرزند دختر پس از ۷ سالگی تا ۹ سالگی که به بلوغ می رسد، به عهده پدر است مگر اینکه میان والدین توافق شده باشد که حضانت فرزند پس از ۷ سالگی، همچنان با مادر باشد یا اینکه پدر فوت کرده باشد، و یا عدم صلاحیت پدر برای حضانت از فرزند به دلیل اعتیاد یا فساد اخلاقی یا جنون و.. ثابت شود.
مرجع صلاحیت دار برای رسیدگی به حضانت فرزند
مرجع صالح جهت رسیدگی به دعاوی حضانت فرزند، دادگاه خانواده میباشد به عبارتی همان دادگاهی که به طلاق والدین رسیدگی میکند، با توجه به وضعیت پدر و مادر و مصلحت فرزند به حضانت او نیز رسیدگی می کند.
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۷-۱۰-۱۴۰۲