حمل و نگهداری مشروبات الکلی
در دین اسلام نوشیدن شراب و نوشیدن هر مایعی که مست کننده باشد حرام است. به همین جهت قانونگذار در قانون مجازات اسلامی خوردن مشروبات الکلی و شراب خواری را جرم دانسته و برای آن مجازات تعیین کرده است.
به دنبال آن هرگونه عملی که مرتبط با مشروبات الکلی باشد اعم از حمل و نگهداری، خرید و فروش و مصرف آن جرم است و مطابق قانون مجازات دارد.
در ادامه به مبحث مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی پرداخته میشود.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
جرم حمل و نگهداری مشروبات الکلی
قانون مجازات اسلامی به منظور جرم انگاری حمل و نگهداری مشروبات الکلی غیر قاچاق و خارجی همچون مشروبات الکلی دست ساز مقرر کرده است که:
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل شرب خمر تهران با تجربه و تخصص از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
هرکس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا حمل یا نگهداری کند یا در اختیار دیگری قرار دهد به موجب این قانون به مجازات حبس، شلاق و جزای نقدی محکوم خواهد شد.
√ همچنین به موجب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز حمل و نگهداری مشروبات الکلی قاچاق به صورت مجزا جرم انگاری شده است.
مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی
به موجب قانون مجازات اسلامی، مجازات جرم حمل و نگهداری مشروبات الکلی به شرح زیر می باشد:
• شش ماه تا یک سال حبس
• ۷۴ ضربه شلاق
• پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یاد شده
به موجب قانون قاچاق کالا و ارز نیز حمل و نگهداری مشروبات الکلی قاچاق شده که به طور معمول این نوع مشروبات الکلی خارجی به صورت شیشه های پلمپ شده ویسکی و ودکا می باشد علاوه بر ضبط کالا فرد به جزای نقدی به شرح زیر محکوم خواهد شد:
الف- در صورتی که ارزش کالا تا ده میلیون ریال باشد، به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
ب- در صورتی که ارزش کالا از ده میلیون تا یکصد میلیون ریال باشد به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
پ- در صورتی که ارزش کالا از یکصد میلیون تا یک میلیارد ریال باشد به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و به جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
ت- در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد ریال باشد به دو سال تا پنج سال حبس و به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
√ تبصره: در صورتی که ارزش عرفی (تجاری) مشروبات الکلی مشمول بندهای (الف) و (ب) این ماده باشد مرتکب علاوه بر جریمه نقدی مقرر در این ماده به مجازات حبس از شش ماه تا یک سال محکوم می شود.
مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی در خودرو
قانون مجازات اسلامی در خصوص حمل مشروبات الکلی با خودرو مقرر کرده است:
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل شرب خمر تهران با تجربه و تخصص از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
هرگاه مشروبات الکلی مکشوفه به میزان بیش از بیست لیتر باشد، وسایلی که برای حمل آن مورد استفاده قرار می گیرد چنانچه با اطلاع مالک باشد به نفع دولت ضبط خواهد شد در غیر این صورت مرتکب به پرداخت معادل قیمت وسیله نقلیه نیز محکوم خواهد شد.
رای دادگاه مبنی بر جرم حمل و نگهداری مشروبات الکلی
درخواست اعاده دادرسی آقای … به از آقایان…..نسبت به دادنامه شماره ……صادره از شعبه ……دادگاه تجدیدنظر استان ……وارد و قابل پذیرش است؛ زیرا اولاً مطابق ماده 258 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و تبصره سه ذیل ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مرجع تجدیدنظر بدون درخواست دادستان و یا شاکی خصوصی نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید نماید و در مانحن فیه شعبه هشتم دادگاه تجدیدنظر استان قم به شرح رأی مورد درخواست اعاده دادرسی بدون درخواست اشخاص فوق با افزودن یک فقره شش ماه حبس و 74 ضربه شلاق حکم بدوی را تشدید نموده که برخلاف قانون است.
ثانیاً لازمه تحقق حمل مشروب الکلی نگه داری آن موقع حمل است والا تحقق بزه حمل متصور نیست و تعیین دو مجازات جداگانه برای عمل واحد با عناوین مجرمانه متعدد 1- حمل مشروب الکلی 2- نگه داری مشروب الکلی مخالف صریح با ماده 131 قانون مجازات اسلامی 1392 می باشد
بنابراین کیفرهای مورد حکم در خصوص اتهام حمل و نگه داری مشروب الکلی مبنی بر اشتباه و نامتناسب با جرم بوده و به استناد بند 6 ماده 272 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن تجویز اعاده دادرسی مستنداً به ماده 274 همین قانون رسیدگی مجدد در خصوص اتهام حمل و نگه داری مشروب الکلی به یکی از شعب هم عرض دادگاه هم عرض دادگاه صادرکننده رأی قطعی در استان ….ارجاع می گردد.
وکیل کیفری بنیان دادحامی با توجه به رای صادره بیان میکند: محکوم کردن متهم به دو مجازات از جهت حمل و نگه داری مشروبات الکلی، فاقد وجاهت قانونی است، زیرا لازمه تحقق جرم حمل مشروبات الکلی، نگه داری آن است.
منبع: https://ara.jri.ac.ir/
∴ پرسش و پاسخ
مشروبات الکلی یا مسکرات به چه موادی گفته می شود؟
مطابق قانون مجازات اسلامی هر ماده ای که از قبیل خوردن، تزریق و تدخین و به هر میزان باشد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند وارد بدن شده مجازات در پی دارد
مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی چیست؟
همانطور که توضیح داده ایم بنابر اینکه مشروبات الکلی دست ساز یا خارجی و قاچاق باشد میزان مجازات آن متفاوت می باشد
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۷-۱۰-۱۴۰۲