خرید خودرو معیوب
معاملاتی که در قالب عقد بیع یا همان خرید و فروش صورت می گیرند به دلیل انتقال مالکیت و لازم بودن از اهمیت بالایی برخوردار بوده، بنابراین طرفین قرارداد می بایست دقت لازم را به کار ببرند تا کمترین ریسک را متحمل شوند.
البته قانونگذار به طور پیش فرض برای طرفین خیار یا اختیار فسخ معامله و همچنین در صورت توافق حق فسخ در نظر گرفته است و این اختیار را به طرفین معامله داده است که تحت شرایط خاصی معامله را یکطرفه یا با توافق برهم بزنند.
خیار عیب ناشی از خرید خودروی معیوب یکی از موارد فسخ قرارداد می باشد که در ادامه به توضیح آن و اعمال آن در معامله خودرو پرداخت می شود.
خرید خودروی معیوب
ممکن است در یک معامله خرید خودرو پس از انعقاد معامله و تحویل خودرو خریدار متوجه وجود عیبی در خودرو شود که در حین معامله در خودرو وجود داشته و از وجود آن عیب و معیوب بودن آن اطلاع نداشته باشد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
عیب خودرو خریداری شده ممکن است هنگام معامله مخفی بوده و فروشنده به خریدار اطلاع نداده باشد و یا عیب مشخص بوده اما خریدار متوجه آن نشده باشد.
√ در این شرایط مطابق قانون مدنی برای خریدار ماشین حق فسخ قائل شده است و خریدار پس از اطلاع از معیوب بودن خودرو به شرطی که هنگام بستن قرارداد از عیب مطلع نبوده باشد، میتواند معامله را فسخ کند و ثمن یا پول خودرو را پس بگیرد و ماشین را مسترد کند.
باید توجه داشت که خریدار زمانی دارای خیار عیب و حق فسخ میشود که عیب خودرو در زمان معامله وجود داشته باشد ولی خریدار به هر دلیلی متوجه آن عیب نشده باشد.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
خریدار خودروی معیوب چه اقدامی باید انجام دهد؟
مطابق قانون مدنی خریدار پس از اطلاع از عیب خودرو می تواند به یکی از موارد زیر عمل کند : (پیشنهاد می شود که قبل از اقدام با وکیل متخصص مشورت نمایید)
1 معامله را فسخ کند
2 قرارداد را فسخ نکند ولی ارش و مابه التفاوت قیمت خودرو معیوب یا همان خسارت را از فروشنده مطالبه کند
3 معامله را همانطور که هست بپذیرد
خیار عیب چیست؟
قانون مدنی خیار عیب را اینطور تعریف کرده است که: اگر بعد از معامله ظاهر شود که مبیع (خودرو) معیوب بوده، مشتری مختار است در قبول مبیع معیوب یا اخذ ارش یا فسخ معامله.
√ بنابراین همانطور که گفته شد خیار عیب یکی از انواع حق فسخ می باشد. این حق فسخ در یک معامله ممکن است برای مشتری باشد یا برای فروشنده.
به طور مثال اگر بعد از انعقاد قرارداد معلوم شود که خودروی فروخته شده معیوب بوده است یعنی قرار بر این بوده که کالای سالم به مشتری تحویل داده شود اما وسیله نقلیه معیوب تحویل داده شده است
√ در این فرض خریدار به موجب خیار عیب دارای حق فسخ می باشد یعنی اختیار دارد در این که معامله را فسخ کند یا کالا را با عیبش بپذیرد و یا اینکه از فروشنده بابت عیب کالا خسارت بگیرد.
در فرض دیگری چنانچه ثمن معامله پول نباشد یعنی مشتری در قبال خرید کالای مورد نظر خود با توافق با فروشنده به جای پول نقد به طور مثال خودروی خود را به فروشنده بدهد، در این فرض اگر بعد از تحویل کالا فروشنده متوجه شود که ثمن معامله دارای عیب می باشد، اختیار دارد در این که معامله را فسخ کند کالا را با عیبش بپذیرد و یا بابت عیب کالا از خریدار یا مشتری خسارت مطالبه کند.
آیا اعمال خیار عیب در معامله خودرو فوری است؟
اعمال خیار عیب به معنای استفاده از حق فسخ می باشد به عبارت دیگر شخصی که دارای حق فسخ ناشی از معیوب بودن خودروی خریداری شده می باشد باید تصمیم بگیرد که معامله را فسخ کند یا خیر.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
| خیار عیب فوری است به عبارتی زمان عمل کردن به فسخ معامله به دلیل معیوب بودن خودرو فوری است.
بنابراین هر زمان که مشتری از عیب خودرو مطلع شد و تصمیم گرفت که معامله را فسخ کند باید در یک مدت زمان عرفی (فوریت عرفی) اقدام به فسخ معامله کند.
در غیر این صورت چنانچه مدت زمانی بگذرد که نشان دهد مشتری از فسخ منصرف شده است دیگر امکان فسخ وجود ندارد و تنها می تواند مطالبه خسارت کند.
∴ پرسش و پاسخ
آیا پس از خرید خودروی معیوب می توان عقد را بهم زد؟
با توجه به توضیحاتی که داده ایم و با وجود داشتن شرایط یکی از اقدامات فسخ و بر هم زدن معامله خرید ماشین معیوب می باشد
آیا فسخ خرید خودروی معیوب و خراب فوری است؟
پاسخ به این سوال مثبت است
.
دیدگاه
سلام وقت بخیر
من تاریخ ۱۴۰۲٫۷٫۲۴ یک ماشین پژو پارس مدل ۸۶ خریدم که بین خودمون قولنامه دستی نوشتیم و دو نفر شاهد هم امضا کردند نصف نقد دادم نصف چک مشتری و خودمو دادم که فروشنده ادعا کرد ماشین بدون رنگ و از لحاظ فنی سالم می باشد و تو قولنامه هم درج کردیم بعد از چند روز فروشنده خودشان گفتند که ماشین اوز پیچ موتور یا کارتل روغن میده بعد از ده روز موقع تعویض روغن متوجه شدیم سیلندر ترک داره همان لحظه با فروشنده تماس گرفتم و درج یان گذاشتم و خودشان هم بردن مکانیک نشان دادن خلاصه قبول کردند و گفتند هر چقدر خرج داره مال ایشون هست الان یک ماه هست امروز فردا میکنه یدونه چک رو هم پول نریختم گفتم بیا فسخ کنیم قبول کردند فرداش دیدم چک رو برگشت زده الان چکار کنم چجوری شکایت کنم و ضررزیان بگیرم
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۷-۱۰-۱۴۰۲