خرید و فروش حواله خودرو
امروزه خودرو برخلاف سالهای گذشته یک کالای سرمایه ای محسوب می شود و افراد بسیاری جهت سرمایه گذاری به خرید خودرو روی آورده اند.
اما از آنجایی که قیمت خودروی صفر با خرید مستقیم از کارخانه و بازار آزاد و بازار بورس تفاوت فاحشی دارد در نتیجه متقاضیان خرید خودرو به دنبال خرید حواله خودرو از کسانی هستند که در سامانه یکپارچه فروش خودرو توانستند برنده شوند.
در این فرصت قصد داریم به بررسی حقوقی موضوع خرید حواله خودرو و شرایط آن بپردازیم.
حواله خودرو چیست؟
حواله خودرو درواقع قراردادی است که به موجب آن شرکت خودروسازی متعهد می شود در مقابل مبلغی که از خریدار می گیرد خودرو را در تاریخ معینی به خریدار تحویل دهد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
به عبارت دیگر قرارداد حواله خودرو بیانگر مالکیت خریدار است.
√ به بیان دیگر افرادی که در قرعه کشی خرید خودرو در سامانه های فروش خودروهای تولید داخل شرکت میکنند چنانچه در این قرعه کشی برنده شوند می توانند به قیمتی پایین تر از بازار آزاد خودروی مورد نظر را خریداری کنند.
هنگامی که افراد در سامانه فروش خودرو برنده قرعه کشی می شوند می بایست به عنوان قسط اول مبلغی به تولید کننده بپردازند و قراردادی به نام حواله خودرو میان خریدار و شرکت خودروسازی منعقد می شود
√ اطلاعاتی همچون مشخصات خریدار، اطلاعات خودرو و تولید کننده خودرو، دریافت های مالی و ثمن معامله، مشخصات بیمه و مهر و امضای نمایندگی تحویل دهنده خودرو در آن قید می شود و به عنوان یک سند معتبر بیانگر مالکیت خریدار است
در این صورت تولیدکننده متعهد می شود خودرو را در تاریخ معینی به شرط پرداخت اقساط خودرو توسط خریدار، به او تحویل دهد.
√ اما برخی افراد اقدام فروش خودرو از طریق انتقال حواله آن می کنند. به این سبب فرد برنده شده در سامانه خرید خودرو با درصد سود کمی مالکیت خودرو را به دیگری منتقل می کند و فردی که حواله خودرو خریداری می کند نیز به قیمتی کمتر از بازار آزاد موفق به خرید خودرو می شود.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
شرایط خرید و فروش حواله خودرو
افرادی که در قرعه کشی خرید خودروی صفر از تولیدکنندههای داخلی برنده میشوند ممکن است به هر دلیلی از خرید خودرو منصرف شوند و حواله آن را به شخص دیگری منتقل کنند.
به طور مثال توانایی پرداخت اقساط خودرو را نداشته باشند.
√ برای خرید و فروش سند حواله خودرو، طرفین می بایست به شرایط زیر دقت کنند:
1 خودروی موضوع حواله در قالب عقد صلح رسمی قابل انتقال می باشد. البته به تازگی به دلیل جلوگیری از کلاهبرداری امکان عقد صلح رسمی، فروش وکالتی و واگذاری سند حواله را از قرارداد حواله حذف نمودند.
2 همچنین برای شرکت خودروسازی و نمایندگی آن حق فسخ قائل شده اند یعنی اگر برنده خودرو به هر روشی اقدام به انتقال سند حواله خودرو کند نمایندگی خودرو حق فسخ معامله را دارد در نتیجه خودرو به تعلق نمی گیرد.
3 اهلیت طرفین خرید و فروش حواله خودرو نیز از شرایط قانونی انتقال سند حواله میباشد به این معنا که طرفین عاقل، بالغ و رشید باشند.
4 انعقاد قرارداد انتقال قطعی و رسمی سند حواله خودرو و تنظیم قرارداد در نمایندگی های تولید کننده خودرو یا دفاتر ثبت اسناد رسمی به صورت می گیرد.
انواع قرارداد حواله خودرو
1 صلحنامه رسمی:
به این صورت که طرفین خرید و فروش حواله خودرو در دفاتر اسناد رسمی بر انتقال حواله خودرو مصالحه می کنند.
2 وکالت نامه:
در واقع فروشنده حواله به خریدار وکالت می دهد که خریدار هنگام تحویل خودرو با آن وکالت نامه خودرو را به نام خود تحویل بگیرد و یا هر اقدامی را به نمایندگی از مالک ماشین بجا بیاورد.
آیا امکان انتقال خودرو پس از تحویل آن وجود دارد؟
با توجه به اینکه خودروسازانی همچون سایپا و ایران خودرو واگذاری حواله خودرو را ممنوع اعلام نموده اند ممکن است فردی که در قرعه کشی برنده شده است پس از تحویل خودرو را بفروشند
√ اما در صورتی که سند خودرو در رهن تولید کننده باشد نیز تا یک سال به دلیل حفظ حقوق مرتهن این امکان وجود ندارد.
به عبارت دیگر شخص برنده شده در قرعه کشی پس از تحویل گرفتن خودرو نیز تا یک سال حق انتقال آن به دیگری را ندارد و در غیر این صورت هرگونه تخلفی با خودرو صورت گیرد، شخصی که خودرو به نام اوست با مشکل روبرو می شود.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
کلاهبرداری در انتقال حواله خودرو چگونه صورت می گیرد؟
همانطور که گفته شد انتقال حواله خودرو به هر طریقی ممنوع اعلام شده است در نتیجه امکان استعلام واگذاری حواله به اشخاص دیگر وجود ندارد و ممکن است واگذار کننده حواله را به چند نفر انتقال داده باشد.
∴ پرسش و پاسخ
حواله خودرو چیست؟
حواله خودرو در واقع قراردادی است که به موجب آن شرکت خودروسازی متعهد می شود در مقابل مبلغی که از خریدار می گیرد خودرو را در تاریخ معینی به خریدار تحویل دهد
ایا خرید حواله خودرو قانونی است؟
بنابر آنچه که توضیح داده ایم با وجود شرایطی امکان انتقال حواله خودرو و ماشین وجود خواهد داشت
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۷-۱۰-۱۴۰۲