در اکثر موارد هنگام تنظیم قرارداد مبلغی بابت خسارت تحت عنوان وجه التزام تعیین می شود تا در صورتی که هر یک از طرفین از عمل به تعهدات خود امتناع کرد و یا در انجام تعهدات تاخیر داشت، ملزم به پرداخت خسارت ناشی از عدم انجام تعهد یا تاخیر در انجام آن شود.
مطابق قانون فرد فقط به پرداخت همان مبلغی که به عنوان وجه التزام در قرارداد تعیین شده است، ملزم میشود و دادگاه به مبلغی بیشتر یا کمتر از چیزی که میان طرفین قرارداد توافق شده حکم نمی دهد.
اما در قرارداد پیش فروش میزان خسارت قابل پرداخت برای تاخیر در عمل به تعهدات، مطابق قانون تعیین شده است و طرفین قرارداد نمی توانند به مبلغی کمتر از آن توافق نمایند.در این فرصت قصد داریم که به خسارت پیش فروش و نحوه مطالبه آن بپردازیم
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
مطالبه خسارت در قرارداد پیش فروش
همانطور که اشاره شد میزان خسارات قابل پرداخت ناشی از عدم انجام تعهدات توسط پیش فروشنده یا تاخیر در انجام آنها مطابق قانون پیش فروش ساختمان، تعیین شده است.
√ در نتیجه طرفین قرارداد پیش فروش ملک نمی توانند به کمتر از آن مبلغ تعیین شده توافق کنند اما توافق بر مبلغ بیشتر از آنچه در قانون آمده است به نفع پیش خریدار، مشکلی ندارد.
قانون پیش فروش ساختمان نیز در این خصوص مقرر کرده است که:
√ چنانچه پیش فروشنده در تاریخ مقرر در قرارداد واحد پیش فروش شده را تحویل پیش خریدار ندهد و یا به تعهدات خود عمل ننماید
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکیل ملکی متخصص و با تجربه تهران از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
علاوه بر اجراء بند (۹) ماده (۲) این قانون مکلف است به شرح این قانون جریمه تاخیر به پیش خریدار بپردازد
مگر این که به مبالغ بیشتری به نفع پیش خریدار توافق نمایند. اجراء مقررات این ماده مانع از اعمال خیارات برای پیش خریدار نیست.
میزان خساراتی که پیش خریدار میتواند از پیش فروشنده مطالبه کند
ماده ۶ قانون پیش فروش ساختمان در این خصوص موارد زیر را به عنوان خسارت های احتمالی در نظر گرفته است:
- • در صورتی که واحد پیش فروش شده و بخش های اختصاصی نظیر توقفگاه (پارکینگ) و انباری در زمان مقرر قابل بهره برداری نباشد، تا زمان تحویل واحد به پیش خریدار، معادل اجرت المثل بخش تحویل نشده
- • در صورت عدم انجام تعهدات در قسمتهای مشاعی، روزانه به میزان نیم درصد بهای روز تعهدات انجام نشده به میزان قدرالسهم پیش خریدار
- • در صورت عدم انجام تعهدات در قسمتهای خدمات عمومی موضوع بند (۹) ماده (۲) این قانون از قبیل خیابان، فضای سبز، مساجد، مدارس و امثال آن روزانه به میزان یک در هزار بهای روز تعهدات انجام شده به میزان قدرالسهم پیش خریدار
- • در صورت عدم اقدام به موقع به سند رسمی انتقال، روزانه به میزان یک در هزار مبلغ قرارداد
کدام مرجع صلاحیت رسیدگی به مطالبه خسارت قرارداد پیش فروش را دارد ؟
مطابق قانون پیش فروش ساختمان :
√ کلیه اختلافات ناشی از تعبیر، تفسیر و اجراء مفاد قرارداد پیش فروش توسط هیأت داوران متشکل از یک داور از سوی خریدار و یک داور از سوی فروشنده و یک داور مرضی الطرفین و در صورت عدم توافق بر داور مرضی الطرفین یک داور با معرفی رئیس دادگستری شهرستان مربوطه انجام می پذیرد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکیل ملکی متخصص و با تجربه تهران از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
درصورت نیاز داوران می توانند از نظر کارشناسان رسمی محل استفاده نماید.
√ در شرایطی که داور نتواند به پرونده رسیدگی کند، دادرسی موضوع به عهده دادگاه عمومی محل اقامت خوانده یا محل عقد قرارداد یا محل اجرای تعهد توسط پیش فروشنده میباشد.
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۱۳-۱۲-۱۴۰۲