شرط تنصیف دارایی یکی از شروط ضمن عقد نکاح میباشد. مطابق این شرط زوج باید هنگام طلاق نیمی از دارایی خود را به تملیک زوجه دربیاورد.
اینکه شرط تنصیف دارایی چه آثاری به دنبال خواهد داشت و در صورت خودداری زوج از انجام شرط چه ضمانت اجرایی برای آن به وجود می آید، موضوع مقاله حاضر است.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
تنصیف دارایی چیست؟
• تنصیف در معنای لغوی به معنای نصف کردن است. در اصطلاح حقوقی، تنصیف دارایی به این معنا است که بخشی از اموال زوج در زمان طلاق به تملیک زوجه در می آید.
تنصیف دارایی در زمان طلاق یعنی نصف کردن اموال زوج با زوجه در زمان طلاق.
منظور از شرط تنصیف اموال، اموالی است که زوجین بعد از ازدواج به دست آوردهاند و شامل اموال قبل از ازدواج نمی شود.
شرایط وقوع شرط تنصیف اموال
برای محقق شدن تنصیف دارایی فارغ از این مورد که زوج در قسمت مربوط به شروط ضمن سند نکاح یا همان عقدنامه، به عنوان متعهد به این شرط ذیل آن را امضا نموده باشد یک سری شرایطی لازم است که عبارت است از:
• اولین شرط این است که درخواست طلاق از طرف زوج باشد.
• دومین شرط این است که طلاق به دلیل تخلف خانم در امور زناشویی نباشد.
• شرط بعدی که باید رعایت شود این است که تنها تا نصف اموال بعد از طلاق به زوجه می رسد.
مطالبه تنصیف دارایی
چنانچه طرفین، شرط تنصیف دارایی را در سند ازدواج امضا کرده باشند و دادخواست طلاق به درخواست مرد اقامه شده باشد، زوجه میتواند درخواست استعلام اموال را داشته باشد تا اموال زوج کارشناسی شود و دادگاه به موضوع تنصیف دارایی را رسیدگی کند.
رای در خصوص شرط تنصیف دارایی
اثر انتقال اموال بر شرط تنصیف دارایی
• بنابراین مطابق رای صادره اگر زوج آپارتمان خود را قبل از تقدیم دادخواست طلاق و در شرایطی که بین طرفین اختلاف وجود داشته بفروش رساند، باید دلیلی بر هزینه نمودن ثمن حاصل از فروش آپارتمان ارائه نماید در غیر اینصورت ثمن حاصل از فروش آپارتمان جزء دارایی موجود زوج محسوب و مشمول شرط تا نصف دارایی مندرج در سند نکاحیه خواهد بود.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
• همچنین لازم به ذکر است که چنانچه ثابت شود که انتقال اموال به قصد فرار از پرداخت مهریه یا حقوق قانونی زوجه و با تبانی بین مرد و اعضای خانواده او انجام شده است، معامله صوری محسوب میشود. در این صورت، زوجه میتواند با مراجعه به دادگاه و اثبات صوری بودن معامله، ابطال آن را خواستار شود و سپس نصف اموال منتقل شده را به عنوان تنصیف دارایی دریافت کند.
پرسش و پاسخ:
در شرط تنصیف دارایی، عبارت تـا نـصف دارايي، درج شده است که به این معناست از 1 تا 50 درصد دارایی را شامل میشود و تعيين اين ميزان به نظر دادگاه واگذار شـده اسـت.
جاین امر موجب اسقاط حق زوجه نسبت به آن اموال نمی شود.
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۲-۱۲-۱۴۰۲