طلاق با وکالت طلاق
طلاق حق زوج میباشد و تنها در موارد محدودی از جمله خودداری شوهر از پرداخت نفقه، غیبت کردن شوهر، عسر و حرج و وکالت در طلاق، زوجه میتواند تقاضای طلاق نماید.
محدود بودن دلایلی که به واسطه آن زوجه میتواند طلاق بگیرد موجب شده است تا زن تمایل به نوعی از طلاق داشته باشد که به آن طلاق توافقی میگویند.
وکالت زوجه در طلاق به این معنا است که بعد از انعقاد عقد نکاح و ثبت آن هر زمان که زوج بخواهد با مراجعه به دفتر اسناد رسمی وکالتنامه ای به زوجه جهت گرفتن طلاق از طرف مرد اعطا میکند. که در عرف به حق طلاق شناخته شده است. بنابراین حق طلاق در واقع وکالتنامه اعطایی از طرف زوج به زوجه میباشد.
اعطای وکالت در طلاق به زوجه
وکالت در طلاق از دو روش امکان پذیر میباشد:
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل طلاق تهران با تجربه و تخصص از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
• به صورت شرط ضمن عقد رسمی ازدواج
• با تنظیم وکالتنامه در دفاتر اسناد رسمی داخل کشور یا کنسولگریهای ایران در خارج از کشور
لازم به ذکر است در خصوص شروط ضمن عقد نکاح این است که تا زمانی که این شرط در دفتر اسناد رسمی به ثبت نرسد قابلیت اجرایی ندارد.
بنابراین بهتر است با وکیل خانواده بنیان دادحامی قبل از اعطای وکالت نامه طلاق مشورت نمایید.
√ برخی از زوجینی که تصمیم به طلاق گرفته اند و قصد دارند در کوتاه ترین زمان ممکن از هم جدا شوند، از انواع طلاق، طلاق توافقی را انتخاب میکنند.
بنیان حقوقی دادحامی به صورت تخصصی در زمینه طلاق توافقی فعالیت مینماید و در این فرصت قصد داریم به وکالت در طلاق زوجه بپردازیم.
طلاق توافقی
برخی از زوجین که به دلایلی نمیتوانند زندگی زناشویی خود را ادامه دهند و در عین حال خواهان دعوا و جنجال نیز نیستند. به همین خاطر بهترین تصمیم طلاق توافقی می باشد.
• در طلاق توافقی زوج و زوجه در خصوص امور مربوط به ازدواج مانند جهیزیه، مهریه، نفقه و اگر دارای فرزند مشترک هستند درباره حضانت توافق می نمایند.
ضرورت وکیل دادگستری با وجود داشتن وکالت در طلاق
• چنانچه زوجه وکالتنامه ای از همسر برای طلاق داشته باشد لزوما باید از جانب مرد به یک وکیل دادگستری وکالت دهد تا به جای زوج در امور قضایی طلاق حضور داشته باشد. بنابراین حضور وکیل طلاق توافقی در فرض داشتن وکالت در طلاق برای زوجه الزامی میباشد.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
نمونه رای دادگاه در خصوص اعتبار وکالتنامه طلاق زوجه
فرجامخواهی خانم ف. ع. ف. نسبت به دادنامه شماره … مورخه … صادره از شعبه …که به موجب آن با تایید دادنامه بدوی صادره از شعبه … حکم بر بطلان دعوی فرجامخواه از جهت درخواست صدور حکم طلاق با اعمال وکالت رسمی ایشان از ناحیه زوج صادر گردیده وارد و موجه است. زیرا:
• اولا صرف نظر اینکه زوجه در جلسه دادرسی اعلام کرده وکالت ضمن عقد لازم تنظیم نگردیده است. لیکن وکالت نامه بصورت رسمی تنظیم گردیده و مادامیکه باطل نشده باشد. از اعتبار کافی برخوردار میباشد.
• ثانیا به صرف اعلام زوج مبنی بر اینکه وکالت را فسخ نمودم کافی برای عدم استفاده زوجه از وکالت نیست و باید وکالت از طریق قانونی ابطال گردد. و مادامیکه ابطال نشده هرگونه ادعایی نسبت به آن پذیرفته نیست.
• ثالثا اینکه زوجه از وکالت معتبر برای تقدیم دادخواست استفاده نموده است.و بعد از استفاده از ان ادعای زوج در دادگاه بر فسخ وکالت نیز به حقوق مکتسبه زوجه در استفاده از وکالت لطمه ای وارد نمی سازد.
• رابعا صرف نظر از اینکه وکالت ضمن عقد خارج لازم تنظیم نگردیده باشد. اصل وکالت دارای اعتبار است.و زوج طبق وکالت نامه حق فسخ ، ابطال ، ضم امین و وکیل و امور منافی با این وکالت را از خود سلب و ساقط نموده است.و ادعای فسخ در جلسه دادرسی با مفاد وکالتنامه در تناقض بوده و قابل پذیرش نیست.
• لذا باتوجه به مراتب ذکر شده مستندا به بند ۲ ماده ۳۷۱ و بند ج ماده ۴۰۱ قانون ایین دادرسی مدنی دادنامه فرجام خواسته را نقض و پرونده را جهت رسیدگی مجدد به شعبه همعرض دادگاه صادر کننده رای منقوض ارجاع می نماید.
√ وکیل طلاق در خصوص رای صادره می گوید : چنانچه وکالت زوجه در طلاق به صورت وکالت نامه رسمی تنظیم شده باشد تا زمانی که باطل نشده، دارای اعتبار است و صرف اعلام زوج مبنی بر اینکه وکالت را فسخ نمودم کافی نیست. بلکه لازم است وکالت از طریق قانونی ابطال گردد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل طلاق تهران با تجربه و تخصص از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
√ لازم به ذکر است که زمانی که در وکالت نامه حق فسخ ، ابطال ، ضم امین و وکیل و امور منافی با این وکالت از زوج سلب و ساقط شده باشد، ادعای فسخ در جلسه دادرسی با مفاد وکالتنامه در تناقض بوده است و قابل پذیرش نیست.
نتیجه گیری:
در نظام حقوقی ایران، حق طلاق با مرد است که زوج می تواند با وکالت نامه رسمی به زوجه وکالت دهد تا از طرف مرد بتواند هر زمان که تمایل داشت خودش را طلاق دهد.
با وجود محدودیت و فرایند دشوار طلاق زوجه بهتر است این امر به توافق با زوج و طلاق توافقی صورت پذیرد.
پرسش و پاسخ:
وکالتنامه ای که زوج به زوجه اعطا مینماید تا زمانی که زوجه را عزل ننماید معتبر است مگر اینکه مرد حق عزل خود را ساقط نموده باشد.
زوجه باوجود اعطای وکالت طلاق به همسر کماکان میتواند هر زمان که بخواهد اقدام به طلاق نماید و اعطای وکالت طلاق به زوجه، حق مرد در طلاق را از بین نمی برد.
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۰۹-۱۱-۱۴۰۲