مجازات خوردن مشروبات الکلی ( شرب خمر )
در دین اسلام نوشیدن شراب و نوشیدن هر مایعی که مست کننده باشد حرام است.
به همین جهت قانونگذار در قانون مجازات اسلامی خوردن مشروبات الکلی و شراب خواری را جرم دانسته و برای آن مجازات تعیین کرده است.
در نتیجه شرب خمر یا به عبارتی خوردن مشروبات الکلی در قانون عملی مجرمانه شناخته شده است و مجازات آن حدی است که در ادامه به مصادیق مشروبات الکلی و همچنین مجازات شرب خمر یا خوردن مشروبات الکلی می پردازیم.
شرب خمر چیست؟
شرب خمر به معنای نوشیدن مایع مست کننده و سکرآور، از دو واژه شرب به معنی نوشیدن و خمر به معنی مایع مسکر و مست کننده، ترکیب شده است.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل شرب خمر تهران با تجربه و تخصص از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
√ طبق قانون مجازات اسلامی مصرف هرگونه موادی که باعث مستی و یا زوال عقل و حواس شود جرم است و مجازات دارد.
بنابراین شرب خمر به معنی خوردن مایع خمر یا مست کننده می باشد که یکی از طریق مصرف مشروبات الکلی از راه خوردن می باشد، قانونگذار در بیان روش های دیگر به تدخین و تزریق اشاره نموده است.
به چه چیزهایی مشروبات الکلی گفته می شود؟
مطابق قانون مجازات اسلامی مصرف هرگونه مشروبات الکلی شرب خمر محسوب میشود و جرم است.
√ به طور مثال مصرف انواع شراب انگور، عرق کشمش و خرما، آبجو، گندم و … چنانچه تا حدی تبخیر شود که مست کننده و مسکر باشد، جرم انگاری شده و مجازات دارد.
همچنین علاوه بر موارد گفته شده دیگر مشروبات الکلی که با ترکیبات شیمیایی تهیه می شوند مانند ودکا، ویسکی، شامپاین و مواردی از این قبیل نیز از جمله مصادیق خمر می باشد.
√ نکته حائز اهمیت این است که فرقی ندارد مشروب خالص باشد و یا با ماده دیگری ترکیب شده باشد
اگر مخلوط شدن با مایع دیگر (به طور مثال مشروبات غیر الکلی و مجاز) تا حدی باشد که وصف مست کنندگی خمر را از بین نبرد، همچنان شرب خمر محسوب می شود و مجازات حد دارد.
مجازات حدی شرب خمر
قانون مجازات اسلامی در خصوص شرب خمر اینگونه مقرر کرده است که: مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن (دود کردن) کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است.
√ بنابراین با استناد به قانون یاد شده مصرف ماده مست کننده به هر طریق که باشد، اعم از خوردن، تزریق و تدخین آن جرم است و مطابق شرع مقدس مجازات حد و شلاق در پی دارد.
مجازات حدی شرب خمر به این معناست که این مجازات را شرع و دین تعیین نموده است و قانونگذار دخالتی در کم و زیاد کردن آن ندارد.
مجازات تعزیری شرب خمر
علاوه بر مجازات حدی قانونگذار در ماده دیگری در خصوص شرب خمر و مصرف آن مجازات تعزیری نیز در نظر گرفته است: هرکس متجاهرا و به نحو علنی در اماکن و معابر و مجامع عمومی، مشروبات الکلی استعمال نماید علاوه بر اجرای حد شرعی شرب خمر به ۲ تا ۶ ماه حبس تعزیری محکوم می شود.
√ بنابراین به طور کلی مجازات حدی شرب خمر ۸۰ ضربه شلاق می باشد.
جرم خوردن مشروبات الکلی در بار اول
بنابر آنچه که توضیح داده ایم خوردن مشروبات الکلی از جرایم حدی بوده و جرایم حدی به جرایمی گفته می شود که ارتکاب جرم ، نوع و مجازات آن در شرع تعیین شده است
√ بنابراین در صورتی که جرم شرب شرب خمر یا خوردن مشروبات الکلی در دادگاه با توجه به دلایل و مدارک موجود به اثبات برسد برای بار نخست مجازات 80 ضربه شلاق حدی می باشد
مجازات شرب خمر برای بار چهارم
همانطور که اشاره شد مجازات شرب خمر ۸۰ ضربه شلاق میباشد و چنانچه به طور علنی و در معابر عمومی باشد علاوه بر حد، ۲ تا ۶ ماه حبس تعزیری نیز به همراه دارد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل شرب خمر تهران با تجربه و تخصص از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
√ نکته قابل توجه این است که چنانچه شخصی سه مرتبه به دلیل شرب خمر مجازات شود یعنی هر سه بار محکوم به شرب خمر شود و حد بر او جاری شود، بار چهارمی که مرتکب جرم شرب خمر شود دیگر مجازات او ۸۰ ضربه شلاق نخواهد بود بلکه محکوم به اعدام می شود.
قانون مجازات اسلامی نیز در این خصوص مقرر کرده است که:
هرکس سه بار مرتکب یک نوع جرم موجب حد شود و هر بار حد آن جرم بر او جاری گردد، حد وی در مرتبه چهارم، اعدام است.
∴ پرسش و پاسخ
شرب خمر به چه معناست؟
شرب خمر به معنای نوشیدن مایع مست کننده و سکرآور، از دو واژه شرب به معنی نوشیدن و خمر به معنی مایع مسکر و مست کننده ترکیب شده است
آیا در قانون مجازات اسلامی خوردن مشروبات الکلی جرم است؟
پاسخ به این سوال مثبت است و همچنین مجازات شلاق تا اعدام برای آن در نظر گرفته شده است.
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۷-۱۰-۱۴۰۲