مزاحمت تلفنی
ایجاد هر گونه مزاحمت برای افراد صراحتاً در قانون جرم انگاری شده است.
ساده ترین مثال آن می تواند مزاحمت تلفنی باشد که باید توجه داشت که در جرم مزاحمت تلفنی تکرار خصوصیت دارد و حتماً می بایست بیش از یک بار رخ دهد همچنین قصد آزار و ایجاد مزاحمت نیز باید واضح و روشن باشد و صرف عدم رغبت شما به تماس فرد تماس گیرنده، باعث تحقق جرم مزاحمت و مجرم شناخته شدن فرد نمی شود.
برای تحقق جرم مزاحمت تلفنی حتماً نباید تماس ها همراه با توهین و تهدید و مواردی از این قبیل باشد بلکه حتی تماس های بدون مکالمه و مکرر نیز مزاحمت و جرم طلقی میشود تیم تحریریه بنیان دادحامی در این فرصت قصد داشته که بیشتر به جرم مزاحمت تلفنی و مجازات قانونی آن بپردازد.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
جرم مزاحمت تلفنی
جرم مزاحمت تلفنی عبارت است از اینکه شخصی از روی عمد و به صورت آگاهانه به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
• بنابراین برای تحقق جرم مزاحمت تلفنی، وسیله ی ارتکاب، شرط اصلی ارتکاب جرم بوده و این وسیله می تواند تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر باشد
• به عبارتی قانونگذار با به کار بردن عبارت دستگاه های مخابراتی دیگر، قصد داشته که وسیله ارتکاب این جرم را به هرگونه وسایلی که موجب ارتباط مخابراتی میان اشخاص شده، تعمیم و گسترش دهد.
مجازات مزاحمت تلفنی
• شخصی که از طریق تلفن یا سایر وسایل مخابراتی یا هرگونه راه های ارتباطی دیگر موجب سلب آسایش فرد دیگری شود مطابق قانون مجازات اسلامی مجرم شناخته شده است
علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، به مجازات حبس از 15 روز تا 3 ماه محکوم خواهد شد.همچنین اگر ایجاد مزاحمت تلفنی با جرایم دیگری همچون تهدید به قتل همراه شود، مرتکب علاوه بر مجازات مزاحمت تلفنی به مجازات آن جرم نیز محکوم خواهد شد.
مزاحمت تلفنی قابل گذشت است؟
با استناد به قانون مجازات اسلامی جرایم قابل گذشت به جرایمی گفته می شود که شروع رسیدگی و ادامه تعقیب و اجرای مجازات آنها نیازمند شکایت شاکی خصوصی و عدم گذشت باشد.
• بالعکس در جرایم غیرقابل گذشت شکایت شاکی و گذشت او در شروع به تعقیب و اجرای مجازات تاثیری ندارد و به جهت جنبه عمومی جرم و اخلال در نظم عمومی جامعه از سوی دادستان قابل پیگیری می باشد هر چند شاکی خصوصی نداشته و یا گذشت کرده باشد.
جرم مزاحمت تلفنی نیز سابقا از جمله جرایم غیرقابل گذشت بوده اما مطابق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب سال ۱۳۹۹ جرم مزاحمت تلفنی در لیست جرایم قابل گذشت قرار گرفته است.
مرجع قضایی صالح به رسیدگی جرم مزاحمت تلفنی
• صلاحیت ذاتی دادگاه رسیدگیکننده به جرم مزاحمت تلفنی، دادگاه کیفری دو است
• . از حیث صلاحیت محلی، برای رسیدگی به جرم مزاحمت تلفنی نیز، حوزه قضایی صالح به رسیدگی میباشد که شاکی در آن به تماس تلفنی پاسخ داده است.
پیگیری جرم مزاحمت تلفنی از طریق مراجع کیفری و شرکت مخابرات
در رابطه با مقررات و قوانین خاص شرکت مخابرات به موجب تبصره ۲ ماده ۱۴ قانون تاسیس شرکت مخابرات هر کس وسیله مخابراتیِ در اختیار خود را وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد یا با عمد و سوء نیت ارتباط دیگری را مختل کند، بار اول پس از کشف، ارتباط تلفنی مزاحم به مدت یک هفته و بار دوم ارتباط تلفنی او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع شده و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینه های مربوطه خواهد بود.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
در صورت ایجاد مزاحمت برای بار سوم شرکت مخابرات ارتباط تلفنی وی را به طور دائم قطع می کند.
همانطور که از ماده فوق بر می آید پیگیری مزاحمت تلفنی از طریق شرکت مخابرات صرفاً موجب قطع ارتباط و جریمه خواهد شد اما فردی که مورد مزاحمت قرار گرفته برای طرح و پیگیری شکایت خود می بایست اقدام به تنظیم شکوائیه نماید تا با ارجاع شکایت وی به مراجع کیفری نسبت به آن تحقیق و رسیدگی صورت بگیرد.
منبع: http://dadhami.com/blog
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۷-۱۰-۱۴۰۲