مسئولیت تبلیغ کنندگان کوروش کمپانی
یکی از انواع کلاهبرداری، کلاهبرداری به روش پانزی است. روش پانزی به این صورت است که شخص یا شرکتی به افراد وعده دادن سودهای نجومی در قبال سپردن سرمایه های نقدی خود میدهد.
روش شرکت های پانزی به این صورت است که با یک سرمایه گسترده فعالیت خود را شروع مینمایند و با دریافت پول از مردم، به وعده های قبلی خود ترتیب اثر می دهند و این روش را تا آنجایی ادامه می دهند که با کمبود ورود سرمایه از سوی مردم مواجه شوند.
یکی از مصادیق این نوع کلاه برداری کلاهبرداری بزرگ کوروش کمپانی میباشد. در این مقاله سعی داریم در خصوص مسئولیت اشخاصی که به نحوی مستقیم یا غیرمستقیم تبلیغات این مجموعه را به عهده داشتند به پردازیم.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
شرکت کوروش کمپانی
• شرکت ایده پردزان با نام تجاری کوروش کمپانی فعالیت خود را ابتدا با تعمیر گوشی های تلفن همراه شروع کرد. بعد از مدتی به عنوان شرکتی به مردم معرفی شد که موبایل هایی بسیار ارزان به بازار عرضه مینماید.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
• کوروش کمپانی برای تبلیغات خود از چهره های مشهوری مانند فوتبالیست ها و بازیگران استفاده نمود و از این طریق به تجارت خود اعتبار بخشید.
روش کلاهبرداری این شرکت به این صورت بوده است که گوشی های برند اپل را که به آیفون معروف هستند با قیمت بسیار پایینی 20 میلیون تومان به طی قراردادی که گوشی ظرف 30 روز بعد از پرداخت مبلغ به خریدار تحویل میگردد.
• اما برخلاف وعده داده شده گوشی های پیش فروش شده تحویل نگردید و با شروع نارضایتی خریداران به صورت محدود محصول تحویل برخی خریداران گردید که این مورد هم به اعتبار این شرکت افزود.
بعد از تبلیغات گسترده با کمک از چهره های مشهور و تحویل محدود محصولات، خرید از این کمپانی بین مردم چند برابر گردید.
• بعد از آن دیگر هیچ کدام از محصولات خریداری شده از این شرکت تحویل داده نشد تا زمانی که مدیرعامل کوروش کمپانی با مبلغ بیش از 2 هزارمیلیارد تومان که از مردم کلاهبرداری نموده بود از کشور خارج گردید.
مسئولیت تبلیغکنندگان کوروش کمپانی
• با توجه به اینکه تبلیغات گسترده از سوی چهره های معروفی همچون بازیگران ، فوتبالیست و … انجام گردید و خیلی از مردم به سبب اعتبار این اشخاص به کوروش کمپانی اعتماد نموده و از آن گوشی خریده اند سوالی که مطرح میشود این است که آیا تبلیغ کنندگان نیز در کنار عوامل شرکت و همچنین سایر ارگان های اعطا کننده مجوز مسئولیتی دارند؟
مسئولیت اشخاص به به صورت کلی به دو دسته تقسیم می شود: مسئولیت مدنی و مسئولیت کیفری
مسئولیت کیفری تبلیغ کنندگان کوروش کمپانی
• در رابطه با مسئولیت کیفری اشخاص تبلیغ کننده باید گفت چون به دلیل اینکه در ارتکاب مادی جرم کلاهبرداری این افراد نقضی نداشته اند نمی توان عنوان شریک جرم را برای این قبیل افراد متصور بود
• به موجب ماده 126 قانون مجازات اسلامی:
اشخاص زیر معاون جرم محسوب می شوند:
الف– هرکس، دیگری را ترغیب، تهدید، تطمیع، یا تحریک به ارتکاب جرم کند یا با دسیسه یا فریب یا سوء استفاده از قدرت، موجب وقوع جرم گردد.
ب– هرکس وسایل ارتکاب جرم را بسازد یا تهیه کند یا طریق ارتکاب جرم را به مرتکب ارائه دهد.
پ– هرکس وقوع جرم را تسهیل کند.
√ درست است که شاید بتوان به دلیل اینکه این قبیل افراد وقوع این جرم را به مناسبت تبلیغ و اعطای اعتبار به شرکت تسهیل نموده اند عنوان معاونت در جرم را برای این افراد متصور بود اما لازم به ذکر بوده که در معاونت می بایست وحدت قصد میان معاون و مرتکب جرم وجود داشته باشد، که در بیان این موضوع و در ادامه ماده، به موجب تبصره آن :
√ برای تحقق معاونت در جرم، وحدت قصد و تقدم یا اقتران زمانی بین رفتار معاون و مرتکب جرم شرط است. چنانچه فاعل اصلی جرم، جرمی شدیدتر از آنچه مقصود معاون بوده است مرتکب شود، معاون به مجازات معاونت در جرم خفیفتر محکوم می شود.
بنابراین به دلیل عدم وحدت قصد نمی توان معاونت در جرم را برای این قبیل افراد یا بعبارتی سلبریتی در نظر گرفت
مسئولیت مدنی تبلیغ کنندگان کوروش کمپانی
• در تعریف مسئولیت مدنی باید گفت: هرکس بدون مجوز قانونی عمدا یا در نتیجه بی احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا به هر حق دیگر که به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده، لطمهای وارد نماید که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود؛ مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود می باشد.
بنابراین، کلیه ضرر و آسیب ها، اعم از مادی و معنوی، می تواند موجب مسئولیت مدنی افراد شود.
• نکته ای که لازم است به آن توجه داشت این است که تفاوتی ندارد مرتکب، زیان وارده را به صورت عمد وارد نموده و یا در اثر غفلت، در هر دو صورت، با رعایت شرایط دیگری، مسئول شناخته می شود. همچنین موارد و حقوق مذکور در این ماده (حقوق مالی، جانی، آبرو، حیثیت و…)، جنبه حصری نداشته و هر حقی که به موجب قانون برای افراد ایجاد شده باشد، مستوجب مسئولیت مدنی می باشد.
• از آنجایی که برای تحقق مسئولیت مدنی نیازی به اثبات قصد و عمدی وجود ندارد پس این تبلیغاتی که منجر به اعتماد و خرید مردم شده است ممکن است مصداقی از مسئولیت مدنی قرار گیرد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
پرسش و پاسخ:
کوروش کمپانی در حوزه فروش موبایل فعالیت داشت که از طریق روش پانزی کلاهبرداری نمود که توضیحات بیشتر در این خصوص در مقاله آمده است.
شرایط تحقق مسئولیت مدنی شامل وجود ضرر، ارتکاب فعل زیانبار و رابطه سببیت بین فعل شخص و ضرری که وارد شده است، می شود.
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۳۰-۱۱-۱۴۰۲