ورود بدون اجازه به منزل
مطابق قانون منزل شخصی افراد جزو حریم خصوصی آنهاست و همچون جان، مال، حقوق و شغل افراد از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند.
بنابراین ورود به منزل دیگران بدون اجازه و رضایت مالک یا ساکنین جرم تلقی می شود و برای آن مجازات تعیین شده است.
در این فرصت قصد داریم به جرم ورود غیرمجاز به منزل دیگران و مجازات این جرم و مراجع ذیصلاح برای رسیدگی به این جرم بپردازیم.
جرم ورود به عنف
مطابق قانون مجازات اسلامی جرم ورود به عنف و بدون اجازه به منزل دیگران این طور تعریف شده است:
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل کیفری متخصص و با تجربه تهران از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
هر کس در منزل یا مسکن دیگری به عنف یا تهدید وارد شود به مجازات حبس محکوم خواهد شد و در صورتی که مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد، میزان مجازات حبس دو برابر خواهد شد.
√ بنابراین ورود غیر قانونی و بدون اجازه به منزل دیگران نقض حریم شخصی افراد است و قانون گذار با این موضوع مقابله کرده است.
مجازات جرم ورود غیرمجاز به منزل دیگران
همانطور که اشاره شد مجازات جرم ورود به منزل دیگری بدون اجازه یا جرم ورود به عنف، حبس میباشد که قانونگذار در قانون مجازات اسلامی ۶ ماه تا ٣ سال حبس در نظر گرفته است.
√ البته با توجه به قانون کاهش حبس های تعزیری این مدت حبس به ٣ ماه تا یکسال و نیم تبدیل می شود که این میزان حبس برای شرایطی است که مرتکب جرم فقط یک نفر باشد و چنانچه مرتکبین دو نفر یا بیشتر باشند و حداقل یکی از آنها حامل سلاح باشد به حبس از 6 ماه تا 3 سال محکوم خواهند شد.
مجازات ورود غیرقانونی با حمل سلاح چیست؟
گفته شد که مجازات این جرم حبس تعزیری می باشد و در شرایطی که مرتکبین حامل سلاح باشند مدت حبس دوبرابر خواهد شد. به عبارت دیگر مرتکبین جرم ورود به منزل دیگری بدون اجازه، چنانچه سلاح همراه خود داشته باشند به حبس از 6 ماه تا 3 سال محکوم خواهند شد.
√ باید توجه داشت که قانونگذار سلاح خاصی را در نظر نداشته و به طور کلی همراه داشتن هرگونه سلاح سرد یا گرم هنگام ورود غیرقانونی به منزل دیگران را شامل تشدید مجازات در نظر گرفته است.
کدام مرجع قضایی دارای صلاحیت برای رسیدگی به جرم ورود بدون اجازه به منزل دیگران است؟
فرد بزه دیده یا شخصی که بدون اجازه او وارد منزلش شده اند، میبایست با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شکواییهای در خصوص جرم محقق شده علیه فرد مجرم تنظیم کند. اما این امر مانع از طرح شکایت حضوری در مرجع انتظامی و دادسرا نخواهد بود.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل کیفری متخصص و با تجربه تهران از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
√ شکایت مطرح شده به دادسرای محل وقوع جرم ارجاع داده می شود سپس دادسرا با بررسی موضوع چنانچه جرم ثابت شود، پرونده را برای رسیدگی به دادگاه کیفری دو ارجاع می دهد.
رویه قضایی در خصوص جرم ورود بدون اجازه به منزل دیگران
وکیل کیفری بنیان دادحامی در خصوص رویه قضایی جرم ورود به عنف به منزل دیگری نکاتی را در این فرصت بیان مینماید:
- √ نحوه اثبات جرم ورود به عنف در دادگاه، از طریق استناد به روش هایی همچون شهادت شهود، اقرار مرتکب جرم یا علم قاضی امکان پذیر است.
- √ یکی از مدارک لازم برای اثبات جرم ورود به عنف نیز می توان به ارائه گزارش ضابطان قضایی یا استشهادیه شهود اشاره کرد که در صدور حکم موثر است.
- √ چنانچه ورود به عنف مقدمه تصرف عدوانی باشد، مجازات مستقل ندارد.
- √ ساختمان در حال احداث ممکن است که محصور نباشد بنابراین مطابق آراء اخذ شده در اینصورت چنین ملکی مسکن و منزل به شمار نیامده، لذا ورود به عنف به آن فاقد وصف مجرمانه ورود به عنف به منزل و مسکن دیگری است.
∴ پرسش و پاسخ
ورود به عنف و بدون اجازه به منزل چه جرمی است؟
زمانی که شخص یا اشخاصی بدون حکم قانونی و با قهر و زور به منزل دیگری ورود کنند جرم ورود به عنف محقق شده و به مجازاتی که اشاره نموده ایم محکوم خواهند شد
آیا طبق قانون جدید کاهش مجازات حبس تعزیری مجازات این جرم تغییر پیدا نموده است؟
بر طبق آنچه که توضیح داده ایم پاسخ به این سوال مثبت است
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۷-۱۰-۱۴۰۲