
اجراییه چک | صدور فوری اجراییه چک برگشتی
اجراییه چک در یک تعریف ساده چک سندی تجاری است که بر طبق آن صاحب حساب با صدور و انتقال آن، به بانک دستور پرداخت وجه آن را بر طبق مبلغ مندرج در آن می دهد.
از این رو می توان گفت چک وسیله پرداخت و انتقال وجه بین افراد می باشد.
با توجه به تغییرات جدید قوانین مربوط به چک و ایجاد رویه ای که از این باب ایجاد شده است در این یادداشت قصد داریم که به بررسی مطالبه وجه چک به موجب اجراییه چک یا به عبارتی وصول چک برگشتی صیادی بر طبق قانون جدید چک بپردازیم.
مطالبه وجه چک در قانون جدید چک
بر اساس تغییرات جدید قانون صدور چک که سختگیری های بیشتری نسبت به آن لحاظ شده است، باعث شده که اشخاصی که صلاحیت استفاده و صدور چک را دارند به خاطر مجازات ها و عواقب پیش بینی شده، با احتیاط بیشتری اقدام به صدور چک نمایند.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکلای متخصص و با تجربه چک تهران از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
√ طبق قوانین مرتبط با چک در صورت پرداخت نشدن وجه چک، پیگیری و مطالبه وجه آن می تواند از طریق حقوقی و کیفری و همچنین ثبتی صورت پذیرد.
برگشتی چک جدید
بر اساس قوانین مرتبط با چک و اصلاحات اخیر آن، زمانی که برای چکی گواهینامه عدم پرداخت صادر گردید، بر روی گواهینامه عدم پرداخت علاوه بر درج کد رهگیری، هویت و نشانی کامل صادرکننده، می بایست علت عدم پرداخت در آن ذکر شود.
√ در ادامه بانک به درخواست دارنده چک مکلف است که علت غیرقابل پرداخت بودن چک را در گواهی عدم پرداخت درج و همچنین اطلاعات کامل چک را در سامانه یکپارچه بانک مرکزی ثبت و با اخذ کد رهگیری، این کد را بر روی گواهی های ذکر شده قید نماید.
آیا گواهینامه عدم پرداخت فاقد کد رهگیری چک امکان صدور اجراییه دارد؟
بر اساس آخرین تغییرات قانون صدور چک، چک هایی که گواهی عدم پرداختی صادره آن، فاقد کد رهگیری باشد از قابلیت صدور اجراییه و امتیازات مربوط به قانون جدید برخوردار نمی باشند این امر بدین معنا نبوده که این قبیل چک ها (چک های فاقد کد رهگیری) به هیچ صورتی قابلیت پیگیری آن ها فراهم نباشد.
مطالبه چک صیادی
√ در این صورت شخص به محض صدور گواهی عدم پرداخت، می تواند با تقدیم دادخواست و طی نمودن مراحل مربوط به دادرسی در دادگاه، اقدام به مطالبه وجه نماید که البته این موجب صرف هزینه و زمان بیشتری در این خصوص می باشد.
صدور اجراییه چک های صیادی
√ پس صدور گواهی عدم پرداخت توسط بانک و درج کد رهگیری، شخص می تواند با در دست داشتن چک و گواهی عدم پرداخت، درخواست صدور اجراییه نموده و پس از ارجاع پرونده به دادگاه، مقام قضایی مکلف است پس از احراز شرایط چک و در صورت دارا بودن شرایط قانونی علیه صاحب حساب، صادر کننده یا هر دو اقدام به صدور اجرائیه نماید.
اجراییه چک
شرایط لازم چک برای صدور اجراییه:
1 در متن چک، وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی نشده باشد.
2 در متن چک قید نشده باشد که چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است.
3 گواهینامه عدم پرداخت به دلیل دستور عدم پرداخت بر اساس شرایط موجود در ماده 14 قانون صدور چک و تبصره های آن صادر نشده باشد
اجرائیه چک
4 نکته ای که می بایست در نظر گرفت این است که اگر صادرکننده یا قائم مقام قانونی او دعاوی مانند مشروط یا بابت تضمین بودن چک یا تحصیل چک از طریق کلاهبرداری یا خیانت در امانت یا دیگر جرائم در مراجع قضائی مطرح نماید
صرف طرح دعوی، مانع از جریان عملیات اجرائی نخواهد شد؛ مگر در مواردی که دادگاه در این خصوص ظن قوی پیدا کند
5 همچنین در صورتی که اجرای چک باعث ورود ضرر جبران ناپذیر گردد دادگاه در اینصورت موظف است که با أخذ تأمین مناسب، قرار توقف عملیات اجرایی صادر می نماید.
√ در صورتی که دلیل ارائه شده توسط شخص صادرکننده یا قائم مقام قانونی او، مستند به سند رسمی باشد یا اینکه شخص ایشان مدعی مفقود شدن چک باشد و مرجع قضایی دلایل ارائه شده را قابل قبول بداند، توقف عملیات اجرائی بدون أخذ تأمین صادر خواهد شد.
√ لازم به ذکر است که به دعاوی مذکور در دادگاه خارج از نوبت رسیدگی خواهد شد.
ضمانت اجرای عدم پرداخت وجه چک توسط صادرکننده
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
وکیل پایه یک دادگستری
پس از اینکه اجراییه با موفقیت صادر و به شخص صادرکننده ابلاغ گردید، شخص مکلف است که ظرف مدت ده روز از تاریخ ابلاغ این اجراییه، بدهی خود را بپردازد
√ همچنین با موافقت دارنده چک می تواند ترتیبی برای پرداخت بدهد یا مالی معرفی کند که اجرای حکم را از آن محل میسر کند، در غیر این صورت به موجب درخواست دارنده چک، اجرای احکام دادگاه می تواند به هر ترتیبی از جمله توقیف اموال و … ، همچنین جلب شخص صادرکننده اقدام به وصول طلب بپردازد.
مطالبه چک صیادی
امتیازات مطالبه وجه چک از طریق صدور اجراییه
اجراییه چک
√ از جمله نوآوری های قانون صدور چک جدید، درخواست صدور اجراییه چک از طریق دادگستری است که این روش بدون نیاز به رسیدگی و صدور حکم می باشد. این مورد موجب تسریع در وصول وجه چک شده و افراد می توانند به صرف درخواست اقدام به صدور اجراییه و تشکیل پرونده اجرایی در دادگاه ها نمایند.
اجرای چک صیاد
√ همچنین باید در نظر داشت که اقدام از طریق دادگستری برخلاف اداره ثبت برای افراد هزینه دادرسی در پی نداشته و صدور اجراییه و تشکیل پرونده نیاز به تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی ندارد. که در این مورد به صرف درخواست اجراییه، پرونده به مرحله اجرا منتهی می شود.
سوالی که معمولا از وکیل چک پرسیده می شود این است که با صدور اجراییه آیا می توان خسارت را نیز از افراد مطالبه نمود؟
√ در پاسخ می بایست این نکته را متذکر شد که در این نحو از مطالبه وجه چک ( صدور اجراییه بر اساس چک های صیاد ) صرفا کسری مبلغ چک و حق الوکاله وکیل طبق تعرفه قانونی، از صاحب حساب، صادر کننده یا هر دو قابل مطالبه می باشد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکلای متخصص و با تجربه چک تهران از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
√ بنابراین برای مطالبه خسارت تاخیر تادیه بر اساس شاخص تورم بانک مرکزی و همچنین مطالبه مبلغ چک از ظهرنویسان چک مانند انتقال دهندگان یا ضامنین آن، افراد برای مطالبه این مبالغ می بایست به تقدیم دادخواست مبادرت نمایند. که این مورد طبیعتا مستلزم پرداخت هزینه دادرسی و تعیین وقت رسیدگی و صدور حکم است.
∴ پرسش و پاسخ
آیا برای صدور اجراییه در چک های جدید صیادی نیاز به پرداخت هزینه دادرسی بر اساس مبلغ چک می باشد؟
همانطور که توضیح داده ایم این روش برای افراد هزینه دادرسی در پی نداشته و به صرف درخواست اجراییه پرونده به مرحله اجرا منتهی می شود.
آیا برای صدور اجراییه چک های صیادی می بابست چک در سامانه ثبت شده باشد؟
بنابر توضیحات ارائه شده پاسخ به این سوال مثبت است

راه های ارتباطی با بنیان وکلای دادحامی
• Call Center | تلفن گویا: 93111000-021
• Online Chat | چت آنلاین: چت پایین صفحه
• Instagram | اینستاگرام: @Dadhamiir
• Telegram | تلگرام: @Dadhamicom
• Email | ایمیل: Dadhami.com@gmail.com
.
دیدگاه



