حکم قانونی نداشتن رابطه با همسر
نداشتن رابطه زناشویی از جمله شرایطی است که ادامه زندگی را برای زوجین سخت و دشوار میکند
فارغ از معایب جسمی و روحی پدید آورنده و آسیب مخرب آن، هر یک از زن و مرد می توانند به علت نداشتن رابطه زناشویی مطلوب درخواست طلاق دهند.
اگر میان زن و مرد رابطه ی جنسی برقرار نشود از نظر قانونی چه پیامد های قانونی ممکن است برای طرفین در پی داشته باشد و منظور از نداشتن رابطه چه بوده و اینکه حکم قانونی نداشتن رابطه با همسر چیست، در این فرصت قصد داریم که به این موارد بپردازیم.
حکم قانونی نداشتن رابطه با همسر
نداشتن رابطه جنسی یا نداشتن روابط زناشویی مطلوب از جمله مشکلات اساسی یک ازدواج می باشد تا جایی که می تواند زندگی مشترک را به طلاق منتهی نماید.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل طلاق تهران با تجربه و تخصص از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
√ در قانون به طور صریح در خصوص نداشتن رابطه زناشویی حق قانونی زوجین حکم نشده است.
اما به طور مثال درخصوص زنی که به هر دلیلی همسرش با او نزدیکی نمیکند میتوان گفت که با استناد به عسر و حرج میتواند طلاق بگیرد:
√ در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی میتواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند، چنانچه عسر و حرج مذکور در محاکمه ثابت شود، دادگاه میتواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود.
عُسر و حَرَج چیست؟
در بیان عسر و حرج می توان گفت عسر در لغت به معنای سختی، مشقّت آمده است و حرج نیز به معنای ضیق و تنگی و تنگنا می باشد، اما در اصطلاح حقوقی عسر و حرج زوجه به شرایط دشواری که برای زن ایجاد شده و ادامه زندگی را برای وی با سختی همراه ساخته است
همانطور که توضیح داده ایم شرایطی می باشد که زن می تواند به موجب آن از دادگاه درخواست طلاق نماید
√ با اشاره به این ماده در قانون مدنی میتوان گفت نداشتن رابطه زناشویی با توجه به نیاز چنانچه برای زوجه سخت و مشقت بار باشد، با اثبات این موضوع می تواند حکم طلاق بگیرد.
√ در خصوص زوج نیز در صورتی که همسرش با او نزدیکی نکند، درواقع عدم تمکین خاص از سوی زوجه منجر به صدور حکم الزام به تمکین برای زوجه میشود و در غیر این صورت مرد میتواند نفقه پرداخت نکند و یا حتی زوجه را طلاق دهد.
درخواست طلاق توسط مرد به علت نداشتن رابطه زناشویی
طلاق یا فسخ نکاح به درخواست مرد به علت نداشتن رابطه زناشویی ممکن است مربوط به یکی از دو دلیل زیر باشد:
| فسخ نکاح به درخواست زوج به دلیل عیوب جنسی زن همچون قَرَن (زایده ای در ناحیه تناسلی زن که مانع نزدیکی شود)، جذام، برص (بیماری پوستی)، افضاء (آسیب در اندام تناسلی زن که مجرای رحم و ادرار را یکی کرده باشد) که رابطه جنسی را سخت و یا غیرممکن می کند
که در این صورت چنانچه نزدیکی صورت نگرفته باشد زن مستحق مهریه نخواهد بود. اما اگر نزدیکی اتفاق افتاده باشد به زن مهرالمثل تعلق میگیرد.
| ممکن است طلاق به درخواست مرد به دلیل عدم تمکین زن باشد که در این شرایط چنانچه نزدیکی صورت نگرفته باشد، زن مستحق نصف مهریه خواهد بود. اما در صورتی که نزدیکی رخ داده باشد مهریه به صورت کامل به زن تعلق می گیرد.
درخواست طلاق توسط زن به علت نداشتن رابطه زناشویی
طلاق یا فسخ نکاح به درخواست زن ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که به برخی از مهم ترین آنها اشاره میشود:
| فسخ نکاح توسط زوجه به دلیل مشکلات جنسی مرد
همچون خصاء (اخته بودن)، عنن (عدم توانایی جنسی مرد) و مقطوع بودن آلت تناسلی مرد.
√ که در این میان تفاوتی ندارد که عنن مرد (عدم نعوظ) مربوط به پیش از عقد باشد و یا بعد از عقد مرد به مشکل عدم نعوظ دچار شود در هر صورت زن میتواند نکاح را فسخ کند.
در خصوص خصاء یا مقطوع بودن آلت تناسلی به شرطی برای زن حق فسخ ایجاد میشود که این ایرادات در زمان انعقاد عقد نکاح وجود داشته ولی زن از آن آگاه نبوده است.
| طلاق به درخواست زوجه به دلیل سرد مزاجی مرد
با توجه به اینکه میل جنسی در هر فرد متفاوت است برخی افراد ممکن است به دلایل مختلف اعم از بیماری روحی، جسمی و… به اصطلاح سرد مزاج باشند.
√ چنانچه زن بتواند ثابت کند که این وضعیت برای او سخت است میتواند به دلیل عسر و حرج و عدم تحمل این شرایط درخواست طلاق دهد.
| درخواست رابطه جنسی نامتعارف یا مقعدی توسط مرد
روابط جنسی به شکل های نامتعارف که مصادیق فراوانی دارد و همچنین رابطه جنسی به صورت مقعدی، جدا از اینکه از نظر پزشکی و همچنین شرعی ایراد دارد چنانچه زوجه با اینگونه روابط مخالف باشد و ادامه زندگی زناشویی برای او غیر قابل تحمل باشد میتواند درخواست طلاق دهد.
| زود انزال بودن مرد و عدم درمان آن:
زود انزالی نیز یکی از مشکلات جنسی است که اگر مرد آن را درمان نکند و یا قابل درمان نباشد، زوجه با اثبات این که ادامه زندگی برای او همراه با عسر و حرج است میتواند دادخواست طلاق خود را به دادگاه مربوطه ارائه کند.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با بهترین وکیل طلاق تهران با تجربه و تخصص از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
| عدم تمکین از سوی مرد: چنانچه زوج به عمد و بدون دلیل موجه با همسر خود نزدیکی نکند زن به علت عسر و حرج میتواند درخواست طلاق را به دادگاه مربوطه ارائه کند. البته باید توجه داشت که عدم نزدیکی از سوی مرد باید فقط منتسب به مرد باشد به عبارت دیگر مرد به دلیل رفتار ناخوشایند از سوی زن دوری نکرده باشد، زیرا در این صورت دادگاه دادخواست زن را مبنی بر طلاق نمی پذیرد.
√ بنابراین به موجب قانون مدنی اگر زن و شوهر چند ماه رابطه نداشته باشند و از موارد عسر و حرج زوجه بوده و زن می تواند ذرخواست طلاق را به دادگاه ارائه دهد و در صورت اثبات این موضوع دادگاه حکم به طلاق خواهد داد
نداشتن رابطه با همسر تا چه مدت مجاز است؟
مدت زمان قانونی در مورد نداشتن رابطه جنسی با همسر، در قانون ذکر نشده است.
√ اما فقه شیعه بر اساس روایات بیان می کند که مرد حق ندارد بیش از ۴ ماه با همسر دائمی خود نزدیکی نداشته باشد زیرا اگر با عدم نزدیکی بیم آن باشد که زن به گناه آلوده شود، مرد باید طوری رفتار کند که این اتفاق نیفتد یا اینکه او را طلاق دهد.
∴ پرسش و پاسخ
آیا نداشتن رابطه با همسر مجازات در پی دارد ؟
خیر، اما در صورت ایجاد شرایطی که به توضیح آن پرداختیم زن می تواند از مرد طلاق بگیرد
آیا نداشتن رابطه زناشویی با همسر باعث باطل شدن نکاح می شود ؟
نبود رابطه جنسی میان زوجین باعث ابطال ازدواج دائم یا موقت نخواهد شد.
.
دیدگاه
سلام خانمم ۵۴ سال سن داره مدت ۶ سال هست فقط همخونه هستیم مشگل شدید خشکی واژن داشتند و عمل کردند تمایل به رابطه جنسی اصلا ندارند و اینکار را کثافت کاری میدانند بنده هم ۶۰ سال سن دارم و مشگل پروستات دارم که دکتر رابطه جنسی و انزال برای من پیشنهاد دادند من توی این ۶ سال خیانت نکردم ولی دیگر نمیتونم به این وضع ادامه بدهم کمکم کنید ممنونم
سلام وقت بخیر
خانم برای اخذ حکم طلاق می بایست دلیل موجهی را به دادگاه ارائه و این موضوع را اثبات نماید که دچار عسر و حرج شده است، در خصوص به اجرا گذاشتن مهریه و اینکه شما توانایی مالی برای پرداخت مهریه ندارید این نمی تواند عذر موجهی برای طلاق باشد، اما بهتر است که نفقه را به حساب همسرتان واریز نمایید
جناب وکیل سلام.قانونگذار محترم چرا درحق حبس تجدید نمیکنه؟ وقتی خانمی باماازدواج میکنه واقف براین موضوع هست که اگرمهریه روبه اجرا بزاره توان مالی براپرداختش نداریم و ممکنه تقسیط شه.. ولی بااین حال وقتی بعدا به علت اختلاف میره مهریه رو به اجرا میزاره وازحق حبسش استفاده میکنه..چرا باید علمش به شرایط ما ساقط حق حبس نباشه؟ واقعا ظلم بزرگی درحق اقایونه.وهرچی خانم بااعمال حق حبس میگیره حرام هست
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۷-۱۰-۱۴۰۲