شکایت کلاهبرداری پانزی
یکی از انواع کلاهبرداری، کلاهبرداری به روش پانزی است. روش پانزی به این صورت است که شخص یا شرکتی به افراد وعده دادن سودهای نجومی در قبال سپردن سرمایه های نقدی خود میدهد.
در این مقاله قصد داریم به این نوع از کلاهبرداری به که به شکایت کلاهبرداری پانزی بپردازیم
کلاهبرداری چیست؟
کلاهبرداری در قانون جدید کلاهبرداری یکی از جرایم علیه اموال می باشد که به موجب قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری جرم انگاری شده است.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
• به موجب این قانون هر کس از راه حیله و تقلب مردم را فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا با وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به مجازات حبس و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می شود.
بنابراین تعریف کلاهبرداری عبارت از ” بردن مال متعلق به دیگری با توسل به وسایل یا عملیات متقلبانه” است.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
طرح پانزی چیست؟
طرح پانزی یک عملیات کلاهبرداری در سرمایهگذاری است. در این طرح به سرمایهگذاران سودهایی برگردانده میشود که با بهرههای عرفی و بانکی تفاوت های فاحش دارد.
• لازم به ذکر است این سود از پول سرمایهگذاران بعدی تأمین میشود و شرکت یا فرد دریافتکننده با سرمایه جذب شده هیچ فعالیت اقتصادی انجام نمیدهد.
چنانچه شخصی وعده سود تضمینی در قبال سرمایه گذاری نقدی دهد این خود یکی از دلایلی بوده که شخص قصد کلاهبرداری از شما را دارد.
طرق کشف کلاهبرداری پانزی از جانب شخص سرمایه گذار:
• عدم ارائه تضمین و مستندات در خصوص پروژههای در دست اجرا
• عدم فعالیت تجاری
• عدم وجود طرح منطقی برای سرمایهگذاری
• ادعای پرداخت سودهای کلان و غیرمتعارف
• جذب اعضاء بهصورت هرمی و پرداخت پاداش مبتنی بر کسب تعادل و بهصورت باینری
√ نشانه های وجود کلاهبرداری به شیوه طرح پانزی می باشد که اشخاصی که دعوت به سرمایه گذاری میشوند میتوانند با دقت در این مسائل این از دست رفتن سرمایه خود جلوگیری نمایند.
مصادیق قانونی توسل به وسایل متقلبانه در جرم کلاهبرداری به روش پانزی:
• 1- لازم است توسل به وسایل متقلبانه مقدم بر تصاحب مال سرمایه گذار باشد. کلاهبردار پانزی با نیت تحصیل مال از طریق نامشروع و با عملیات متقلبانه و واهی با ارائه پیشنهاد به قربانیان در سرمایه گذاری در شرکت های واهی مبالغی را از آنان تحصیل می نماید.
• ۲- باید وسایل مورد استفاده برای اغفال شخص متقلبانه باشد. در کلاهبرداری پانزی، کلاهبردار تمامی وعده و قول هایی که میدهد به دلیل واهی بودن متقلبانه و به نیت اخذ مال نامشروع از سرمایه گذاران است.
• ۳- اغفال شخص سرمایه گذار. لازم است تا شخصی که پولی جهت سرمایه گذاری میدهد عملا و شخصا فریب خورده باشد.
• ۴- مال برده شده متعلق به شخص سرمایه گذار باشد.
مجازات کلاهبرداری به روش پانزی:
• 1-مجازات کلاهبردار در جرم کلاهبرداری ساده، «حبس از ۱ تا ۷ سال و جزای نقدی معادل مال برده شده و رد اصل مال به صاحب آن» است.
• ۲- مجازات کلاهبردار در جرم کلاهبرداری مشدد، «حبس از ۲ تا ۱۰ سال و جزای نقدی معادل مال برده شده و رد اصل مال به صاحب آن و انفصال از خدمات دولتی به نحو دائم» است.
√ غالبا کلاهبرداری پانزی از طریق تبلیغات عامه و گسترده صورت می گیرد این تبلیغات معمولا توسط پیج های اینستاگرام و کانال های تلگرامی بوده و به وسیله اشخاص مطرح اعتماد افراد جلب می شود
در صورت اثبات این موضوع کلاهبرداری پانزی از نوع مشدد بوده و مجازات بیشتر اعمال می شود
√ مجازات کلاهبرداری ساده تا قبل از تصویب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب ۱۳۹۹ به طور کلی غیرقابل گذشت بود. به عبارت دیگر کلاهبرداری با هر میزان مال، جزء جرایم غیر قابل گذشت می بود و با وجود گذشت شاکی، شخص به مجازات آن محکوم می گردید.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
• با تصویب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب ۱۳۹۹ دچار تغییراتی عمده شد، به موجب قانون جدید، در صورتی که ارزش مال موضوع کلاهبرداری تا میزان صد میلیون تومان باشد، آن جرم جزء جرایم قابل گذشت محسوب شده و به بیان دیگر در صورت گذشت شاکی خصوصی، باید تعقیب و مجازات نسبت به شخص مجرم متوقف شود.
تفاوت کلاهبرداری پانزی همان کلاهبرداری در قالب شبکههای هرمی:
کلاهبرداری هرمی به این صورت است که شخص کلاهبردار اجناس خود را به افراد میفروشد و از آنها میخواهد تا با فروش اجناس به اشخاص جدید نسبت به عضوگیری و معرفی افراد جدید اقدام کنند و در ازای این کار، سود کسب کنند.
√ در صورتی که در شکایت کلاهبرداری پانزی از روش عضوگیری هرمی استفاده نمیشود. چرا که امروزه افراد در خصوص ساختارهای هرمی و غیرقابل اعتماد بودن آنها آگاه هستند. کلاهبردار در روش پانزی ابتدا با دریافت سرمایه و پرداخت سود به طور منظم، اعتماد ایجاد میکند و بعد از مدتی اصل سرمایه را می برد.
نتیجه گیری:
همانطور که در مقاله ذکر گردید، کلاهبرداران از طریق تبلیغات گسترده در بستر فضای مجازی یا حقیقی، اقدام به معرفی طرحهای به ظاهر سرمایهگذاری خود میکنند تا اشخاصی سرمایههای خود را در اختیار آنها قرار دهند و از این طریق به طور ماهانه سود دریافت کنند.
√ بهتر است قبل از اقدام به سرمایه گذاری با وکیل متخصص در این امور مشورت نمایید تا در صورت وجود قرارداد با مطالعه آن شما را نسبت به قانونی و صحیح بودن یا نبودن آن آگاه نماید یا در صورت عدم وجود قرارداد ما بین شما به عنوان سرمایه گذار و طرف مقابل شما را نسبت به روش های قانونی سرمایه گذاری و راهکارهای قانونی راهنمایی نماید.
پرسش و پاسخ:
با توجه به مصادیق مختلف کلاهبرداری پانزی برای پاسخ به این پرسش نیاز به بررسی موضوع هر فرد قربانی این کلاهبرداری میباشد تا بتوان به طور صحیح جواب داد. پس بهتر است ابتدا مشاوره ای به صورت تلفنی یا حضوری با وکیل کیفری دادحامی داشته باشید.
بله. چنانچه حکم به محکومیت شخص کلاهبردار صادر شود، وی ملزم است تا وجوه دریافتی را همراه با خسارت تاخیر تادیه آن به شما پرداخت نماید.
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۰۷-۱۱-۱۴۰۲