
ملک مشاع غیر قابل افراز
شاید برای شما این سوال پیش آمده که هنگامی دو یا چند نفر به طور مشاع مالک مالی هستند یا به عبارتی هر شریک به نسبت سهم خود در جزء جزء مال سهیم است در اینصورت چه اقدامی توسط شریک قابل انجام است.
به عبارت دیگر مال میان مالکین تقسیم و تفکیک نشده است که در اصطلاح حقوقی به آن مال مشاع میگویند.
به موجب قانون مدنی اجتماع حقوق اشخاص متعدد در شیء واحد به نحو اشاعه که ممکن است اختیاری یا قهری (اجباری همچون ارث) باشد مال مشاع نام دارد
هنگامی که مالکان مال مشاع تصمیم می گیرند که ملک قابل تقسیم را میان خود به نسبت سهم هریک از شرکا تقسیم کنند، اصطلاحا به آن افراز مال مشاع می گویند. البته گاهی ممکن است ملک مشاعی غیرقابل افراز باشد که تیم وکلای دادحامی با تجربه در اینگونه دعاوی قصد داشته که به توضیح آن بپردازد.
افراز چیست؟
مطابق قانون افراز یک نهاد قانونی برای اموال غیرمنقول مشاعی است که به موجب آن افرادی که به صورت اختیاری یعنی به واسطه معامله یا به صورت قهری و اجباری همچون ارث، در مالکیت یک مال غیرمنقول مثل زمین یا ملک، به صورت مشاع شریک شدهاند، در صورتی که شرایط افراز وجود داشته باشد می توانند مطابق قانون دستور فروش ملک مشاع را از دادگاه نموده و مال مشاع را به نسبت سهم هر شریک تقسیم کنند.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکیل ملکی متخصص و با تجربه تهران از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
√ به عبارت دیگر نهاد افراز به معنای جداسازی و مشخص نمودن سهم هر یک از مالکین از یک مال مشاع و غیرمنقول است.
تفکیک و تقسیم چیست؟
ممکن است معنای عبارات تفکیک و تقسیم با افراز یکسان بنظر برسد درحالی که اینطور نیست و به لحاظ حقوقی هریک آثار متفاوتی به همراه دارند که تفاوتهای آنها بررسی خواهد شد.
- تفکیک به این معناست که مال غیرمنقول مورد نظر به قسمتهای کوچکتر تقسیم شود مانند یک زمین که تفکیک شده و هر قسم از ملک پس از تفکیک به صورت مجزا قابل تصرف و اقدام خواهد بود
بنابراین در تفکیک مال غیرمنقول نیازی نیست که حتما مالکیت مال به صورت مشاع باشد بلکه با وجود یک مالک نیز تفکیک مال غیرمنقول امکانپذیر است.
√ در نتیجه اگر مال غیرمنقول مشاع باشد بعد از تفکیک همچنان مالکیت شرکا، مشاع باقی میماند و تنها مال مشاع به چند قطعه تفکیک میشود و شرکا در جزء جزء هر قطعه به نسبت سهم خود مالکست مشاع دارند.
° در حالیکه افراز تنها در صورتی امکان پذیر است که مال مشاع باشد، در واقع افراز مالکیت مشاعی را از بین می برد و سهم هر مالک مشخص و جدا میشود.
√ نکته دیگر اینکه پس از تفکیک، باید از اداره ثبت درخواست صدور صورتمجلس تفکیکی نمود.
- تقسیم اعم از افراز و تفکیک است و می تواند در خصوص مال منقول یا غیرمنقول صورت گیرد، همچون تقسیم ترکه که با تنظیم تقسیم نامه رسمی یا عادی قابل انجام است.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
ملک غیرقابل افراز چیست؟
در پاسخ به اینکه چه املاکی قابل افراز نیستند باید گفت که در واقع ملک افراز نشدنی یا غیرقابل افراز، ملکی است که به دلیل شرایط و موقعیتی که دارد قابل جدا کردن نیست ، این غیر قابل افراز بودن بنابر دلایل متفاوتی ممکن است صورت پذیرد
° به عبارت دیگر افراز باعث از مالیت افتادن ملک مشاع می شود یا متضرر شدن سایر شرکا و دلایلی از این قبیل ملک را غیرقابل افراز می کند
به موجب قانون مدنی در موارد زیر ملک غیرقابل افراز محسوب میشود و نمیتوان دعوی افراز مطرح نمود:
- • هنگامی که تقسیم ملک مشاع به موجب قانون ممنوع باشد.
- • شرکا به موجب قرارداد ملزم به عدم تقسیم ملک مشاعی شده باشند.
- • تقسیم و افراز ملک مشاعی باعث متضرر شدن سایر شرکا یا از مالیت افتادن ملک مشاع شود.
- • نسبت به ملک مشاع مورد نظر سند مالکیت معارض وجود داشته باشد.
شرایط افراز چیست؟
همانطور که اشاره شد شرایط افراز به طور خلاصه موارد زیر می باشد:
- • مال مشاع باشد
- • مال غیرمنقول باشد (مانند ملک و زمین)
- • مال مشاع سند مالکیت معارض نداشته باشد یعنی برای یک ملک دو سند صادر نشده باشد
- • قابلیت افراز داشته باشد
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکیل ملکی متخصص و با تجربه تهران از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
در صورتی که ملک غیرقابل افراز باشد چه اقدامی باید بجا آورد؟
در شرایطی که ملک مشاعی غیرقابل افراز محسوب شود هر یک از شرکا میتواند از دادگاه حقوقی محل وقوع ملک تقاضای صدور حکم و دستور فروش ملک مشاع را داشته باشد.
.
دیدگاه



