تهدید به پخش عکس شخصی
به دنبال گسترش ارتباطات از طریق فضای مجازی و همچنین پر رنگ تر شدن نقش شبکه های اجتماعی علاوه بر آثار مثبت ، در مواردی شاهد سوء استفاده و زمینه شکل گیری جرم نیز در این خصوص می باشیم.
√ یکی از جرایمی که می توان به آن اشاره نمود جرم تهدید به انتشار تصاویر شخصی و خصوصی دیگران است که عاملی برای اخاذی و ایجاد فشار و همچنین اجبار افراد به انجام اقداماتی بر خلاف میل شخصی می باشد. باید توجه داشت که این موضوع در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است و مجازاتی برای آن در نظر گرفته شده است.
جرم انتشار تصاویر شخصی دیگران
قانون جرایم رایانه ای در خصوص پخش کردن تصاویر شخصی و خصوصی دیگران اینگونه مقرر کرده است که:
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
√ هر کس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
بنابراین به موجب قانون شرایط اعمال مجازات به فردی که اقدام به انتشار تصاویر شخصی دیگران نموده است به این ترتیب می باشد:
| انتشار تصاویر به وسیله سامانه های رایانه ای و مخابراتی صورت گرفته باشد.
| تصاویر خصوصی مربوط به شخص دیگری غیر از خود فرد نشر دهنده باشد.
| انتشار تصاویر بدون رضایت صاحب تصاویر یا غیر قانونی صورت گرفته باشد.
| انتشار تصاویر موجب ضرر یا هتک حیثیت صاحب تصاویر شود.
در نهایت با جمع تمام شرایط گفته شده فرد مجرم محسوب می شود و به حبس یا جزای نقدی ذکر شده در قانون محکوم خواهد شد.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
تهدید به انتشار تصاویر خصوصی
جرم تهدید به انتشار تصاویر خصوصی دیگران در واقع به این معناست که مرتکب جرم فرد دیگری را تهدید به آبروریزی کند و با اعمال فشار روانی بر قربانی به نوعی از او اخاذی کند و یا قربانی تهدید را مجبور به انجام کاری برخلاف میل او کند
√ در این شرایط باید توجه داشت که قربانی باید بداند که تهدید به یک عمل واقعی است یعنی تهدید شونده به آبروریزی بداند که تهدید کننده حتما تصاویر شخصی اش را پخش خواهد کرد و آبروی فرد در خطر باشد.
قانون مجازات اسلامی نیز در این خصوص مقرر کرده است که:
√ هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل، ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی یا به افشا سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از ٢ ماه تا ۲ سال محکوم خواهد شد.
همچنین مطابق قانون جرایم رایانه ای هرکس تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر کند یا با علم به تغییر و تحریف منتشر کند به نحوی که موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد و چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هردو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.
√ بنابراین با توجه به قوانین ذکر شده تهدید به انتشار تصاویر خصوصی دیگران و یا اقدام به انتشار تصاویر شخصی دیگران جرم است و با شکایت فرد قربانی و صاحب تصاویر و پیش بردن شکواییه به طور صحیح ، مجرم مجازات می شود.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
√ البته در رابطه با جرم تهدید به انتشار تصاویر خصوصی دیگران فردی که مورد تهدید واقع شده است باید بداند که مجرم یا تهدید کننده توان انتشار تصاویر را دارد به عبارت دیگر تهدید واقعی و عملی باشد و باعث ایجاد ترس شود.
مجازات جرم تهدید به انتشار تصاویر شخصی دیگران
√ همانطور که پیش از این اشاره شد مجازات جرم تهدید به انتشار تصاویر خصوصی دیگران به موجب قانون مجازات اسلامی تا ۷۴ ضربه شلاق و یا دو ماه تا دو سال حبس خواهد بود.
∴ پرسش و پاسخ
جرم تهدید به انتشار تصاویر خصوصی چیست؟
زمانی که شخصی، فرد دیگری را تهدید به آبروریزی کند و با اعمال فشار روانی بر قربانی به نوعی از او اخاذی کند و یا قربانی تهدید را مجبور به انجام کاری برخلاف میل او کند در صورت شرایطی که به آن پرداختیم قابل مجازات است.
مجازات تهدید انتشار عکس در واتساپ و اینستاگرام نیز جرم است؟
بله، در صورت اثبات آن می توان شخص تهدید کننده را به مجازات تهدید محکوم نمود.
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۷-۱۰-۱۴۰۲