فک نشدن پلاک پس از وکالت
زمانی که یک خودرو به فروش می رسد از جمله اقداماتی که صورت میگیرد فک پلاک و تعویض پلاک خودرو در مراحل نقل و انتقال می باشد. زیرا سند و پلاک خودرو درواقع اسناد شناسایی خودرو هستند و پلاک خودرو به همراه سند به نام مالک خودرو هستند.
در نتیجه انتقال مالکیت پس از انعقاد قرارداد بیع خودرو حائز اهمیت است و برای این موضوع خریدار و فروشنده می بایست نسبت به تعویض پلاک خودرو اقدام نمایند.
و در صورتی که فروشنده و خریدار نتوانند با هم برای تعویض پلاک خودرو اقدام کنند، فروشنده میتواند برای این موضوع به خریدار وکالت دهد و خودش در مراکز تعویض پلاک حضور نداشته باشد پرسش این است در صورتی که خریدار در مدت زمان وکالت اقدام به تعویض پلاک ننماید تکلیف چیست که در ادامه به این موضوع می پردازیم.
تعویض پلاک خودرو
همانطور که اشاره شد طرفین معامله پس از انعقاد قرارداد خرید و فروش خودرو در مبایعه نامه تاریخی را جهت انتقال رسمی سند و پلاک خودرو تعیین می کنند.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
چنانچه فروشنده در موعد مقرر اقدام به انتقال مالکیت پلاک و سند نکند و از عمل به این تعهد امتناع کند؛ خریدار می تواند علیه فروشنده برای فک پلاک اقدام به طرح دعوای حقوقی کند.
البته لازم به ذکر است که اگر فروشنده برای انتقال مالکیت سند و پلاک خودرو به خریدار وکالت تام اعطا کرده باشد و در مقابل خریدار در این خصوص اقدامی نکند، در این شرایط برای فروشنده امکان اقامه دعوی فک پلاک خودرو علیه خریدار وجود دارد.
انواع وکالت تعویض پلاک خودرو
چنانچه فروشنده به هر دلیلی نخواهد یا امکان حضور در مراکز تعویض پلاک را نداشته باشد، به دو روش زیر میتواند جهت انجام این کار به خریدار وکالت دهد:
- تفویض وکالت کاری:
هنگامی که فروشنده وکالت کاری با موضوع تعویض پلاک به خریدار اعطا می نماید، خریدار به عنوان وکیل از سوی فروشنده. به تنهایی در مرکز تعویض پلاک برای تغییر پلاک حاضر میشود و دیگر نیازی به حضور فروشنده نیست.
در این صورت فروشنده تنها می بایست در دفاتر ثبت اسناد رسمی به همراه خریدار نسبت به انتقال مالکیت و تنظیم سند رسمی اقدام کند.
- تفویض وکالت فروش:
با اعطای وکالت خرید و فروش خودرو توسط فروشنده به خریدار، دیگر نیازی به حضور فروشنده در مراکز تعویض پلاک نیست و تمامی مراحل توسط وکیل یا همان خریدار انجام خواهد شد.
برای ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل هم اکنون با شماره 02193111000 تماس حاصل فرمائید.
عدم تعویض پلاک در زمان وکالت
پیش از این گفته شد که چنانچه فروشنده امکان حضور در مراکز تعویض پلاک را نداشته باشد میتواند برای انجام این کار توسط شخص خریدار و بدون حضور خود به خریدار وکالت دهد.
ممکن است پرسیده شود که خریدار پس از وکالت تعویض پلاک نمی کند و در پاسخ به اینکه آیا می توان پلاک را در صورت تعویض نکردن پس گرفت باید گفت که زمانی که خریدار برای تعویض پلاک خودرو از جانب فروشنده وکالت دارد، در صورتی که وکالت مدت دار باشد باید تا پایان مدت وکالت تعویض پلاک توسط خریدار انجام شود، در غیر این صورت برای فروشنده امکان اقامه دعوی فک پلاک خودرو وجود دارد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه از طریق تلفن از 9 صبح الی 20 شب
تماس از داخل و خارج کشور : 93111000-021 در صورت درخواست مشاوره حقوقی به صورت آنلاین کلیک کنید
هرچند اگر وکالت نامه مدت دار باشد امکان تمدید آن وجود دارد.
در هر صورت اگر خریدار بابت تعویض پلاک خودرو از سوی فروشنده وکیل باشد و در زمان مناسب اقدام به فک پلاک خودرو نکند فروشنده میتواند علیه وی اقامه دعوی کند.
اهمیت فک پلاک خودرو
فک پلاک درواقع همان تعویض پلاک خودرو است و طرفین قرارداد بیع خودرو می بایست قبل از تنظیم سند رسمی انتقال مالکیت، در مراکز تعویض پلاک حاضر شوند و نسبت به فک پلاک قبلی و نصب پلاک جدید اقدام کنند.
اهمیت فک پلاک خودرو به این جهت میباشد که مسئول تخلفات صورت گرفته با خودرو صاحب پلاک خودرو است.
مدارک لازم جهت تعویض پلاک خودرو
فروشنده می بایست مدارک زیر را جهت فک پلاک همراه خود داشته باشد:
- سند فروش کارخانه سازنده
- مدارک هویتی فروشنده
- کارت شناسایی خودرو
- بیمه نامه شخص ثالث
- سند مالکیت خودرو
- کارت معاینه فنی
نگارش توسط تحریریه دادحامی | بروزرسانی: ۲۳-۱۰-۱۴۰۲